Femeile trebuie sa doarma mai mult ca barbatii. Iata DE CE

Este oficial, iar stiinta o confirma, femeile trebuie sa doarma mai mult ca barbatii, iar explicatia este mai mult decat valida. Se petrece urmatorul fenomen, femeile au un creier mai complex decat barbatii, asa ca au nevoie de mai multa odihna de calitate! La aceasta concluzie a ajuns profesorul Jim Horne, directorul centrului de cercetare a somnului de la Universitatea Loughborough din Anglia.

Acesta are o explicatie exacta a acestui fenomen, asa ca Horne a ajuns la concluzia certa ce femeile trebuie sa doarma mai mult. „In cazul femeilor, atunci cand acestea dorm putin incep sa aiba probleme psihologice si sa fie mai ostile. De asemenea vor fi dispuse spre depresii si furie”, explica Jim Horne.

 

Somnul insuficient sau in exces – care sunt semnele care arata ca exista probleme legate de somn?

– grasimea din jurul taliei, un indicator demn de luat in calcul
– un numar ridicat al trigliceridelor ( grasimi naturale care se regasesc in sange)
– colesterolul este ridicat
– la fel si nivelul glucozei
– hipertensiune…mai multe despre somn aici >>>

Femeile trebuie sa doarma mai mult – ce zic cercetatorii

Asadar, profesorul Jim Horne are o explicatie clara, atunci cand vine vorba despre odihna. Tocmai de aceea a scris si o carte: O calatorie in stiinta somnului. Iar titlul vorbeste de la sine.

„Una dintre cele mai importante functii ale somnului este aceea de a ajuta creierul sa se recupereze. In timpul somnului, cortexul, acea parte a creierului care este responsabila cu memoria, capacitatea de a vorbi, etc – intra intr-un mod de recuperare”, mai precizeaza Horne.

„Acum va intrebati de ce femeile trebuie sa doarma mai mult, asa ca va voi explica imediat. Cu cat ne folosim mai mult creierul intr-o zi, cu atat acesta va avea nevoie sa se recupereze, asa ca va fi nevoie de mai mult. Femeile tind sa faca mai multe lucruri in acelasi timp. Sunt foarte flexibile din acest punct de vedere si chiar isi folosesc creierul mai mult decat barbatii. Tocmai de aceea au nevoie de mai multa odihna de calitate. Desigur ca este valabil si pentru acei barbati care au joburi stresante, unde trebuie sa ia multe decizii si sa gandeasca intens.”

Femeile trebuie sa doarma mai mult in general pentru ca creierul lor functioneaza altfel si este mult mai complex. Profesorul spune ca o femeie trebuie sa doarma cu cel putin 30 de minute mai mult decat barbatii.

Femeile trebuie sa doarma mai mult – cel putin 8 ore!

Nu este niciun mit, femeile trebuie sa doarma cel putin 8 ore, in special cand au avut o zi grea, asa ca mintea are nevoie sa se recupereze intens. Cea mai buna modalitate de a te recupera complet este in urma somnului. Uneori sunt suficiente si 7 ore de somn, depinde de activitatea prestata de tine.

Nu trebuie uitati nici acei barbati despre care vorbeam mai devreme. In special cei care lucreaza in functii de management si alte roluri importante. Acestia au nevoie de la fel de multa odihna ca si femeile.

Inainte de culcare practica meditatia, citeste sau asculta ceva relaxant. Sub nicio forma nu manca inainte cu putin timp de culcare, iti va ingreuna digestia. Iti uram odihna placuta si nu uita sa ai grija de tine!

 

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *