Mituri despre nutritie

Desigur ca existe multe mituri despre nutritie care s-au vehiculat atat de des, incat oamenii au inceput sa le creada. Tocmai de aceea astazi ne-am propus sa-ti aducem aminte ce inseamna sa mananci sanatos. Si ce este real si ce nu. Pentru ca acesta este un capitol foarte important.

In ziua de astazi traim intr-o societate care a uitat cat de importanta este o nutritie corecta, asa ca ai face bine sa nu te numeri si tu printre acei oameni.

Este ok sa mancam fast-food? Dulciurile sunt bune? Este important sau nu sa cumparam alimente bio, de cate ori avem ocazia? Merita acest efort? Despre toate acestea vom discuta imediat. Vei descoperi mituri despre nutritie la care nu te-ai fi gandit.

Mituri despre nutritie – ce este adevarat?!

1. Este bine sa mancam fast-food din cand in cand. Pentru ca, nu-i asa, nu dauneaza chiar asa grav sanatatii. Ei bine, tinem sa te dezamagim si sa-ti spunem ca acesta nu este decat un mit gresit. Asadar, fast-foodul cu moderatie tot iti va afecta sanatatea si silueta, in unele cazuri. Aceste alimente contin asa de multi aditivi, incat ai ramane uimita daca ai vedea procesul de fabricatie.

Chiflele, carnea, cartofii prajiti sunt inghetati de luni de zile pana sa ajunga la tine in farfurie. Vrei fast-food neaparat? Cumpara alimente de calitate si pregateste chiar tu pizza sau burgeri, direct la tine acasa.

2. Mancarea vegetariana iti poate face rau. Clar face parte dintre acele mituri despre nutritie total false. Bineinteles ca mancarea veggie este super sanatoasa si te poate ajuta sa te mentii, din toate punctele de vedere. Desigur, nu este bine sa faci excese, adica nu este o idee buna sa mananci doar fructe timp de o luna. Moderatia este cheia, dar poti sa fii sigura ca mai putina carne si produse animale te vor face sa te simti excelent.

3. Oamenii slabi sunt sanatosi. Nu stim cine a stabilit acest lucru, dar este fals. De multe ori cei slabi mananci in exces tocmai pentru ca stiu ca nu se ingrasa. Dar ce crezi? Sanatatea lor este subreda.

De asemenea, nu trebuie sa fii obsedata sa fii foarte slaba. O femeie cu forme era asociata cu fertilitatea si senzualitatea inca din antichitate. Iar studiile din ziua de astazi par sa ilustreze ca aceasta idee inca s-a pastrat. Plus ca etaloanele de frumusete stabilite de casele de moda sunt doar o perspectiva. Nu trebuie neaparat sa fie si a ta! Pastreaza o greutate optima, dar nu fi obsedata de acest aspect.

Mituri despre nutritie – mancarea sanatoasa este foarte scumpa?!

4. Mancare sanatoasa = mancare scumpa. Doar daca nu stii ce inseamna efectiv sa alegi alimente sanatoase. Nu trebuie musai sa cumperi doar ce este bio sau ecologic. Aceste idei sunt clar doar niste mituri despre nutritie. Sigur ca sunt sanatoase si bune acelea, dar mai bine mergi prin piata si vei vedea ca poti gasi alimente calitative in continuare. Iar preturile nu sunt exorbitante! Trebuie doar sa gasesti cativa distribuitori de incredere. Acelasi lucru este valabil si in cazul carnii si al lactatelor.

5. Vitamine in loc de fructe si legume. Nicio sansa. Daca asa credeai ca vei scapa de ele, nu este deloc o idee buna. De ce? Pentru ca vitaminele, mineralele si fibrele se asimileaza cel mai bine cand le luam direct din mancarea sanatoasa despre care vorbeam. Asa ca nu trisa. Chiar daca iei vitamine constant, asigura-te ca mananci fructe si legume proaspete cat mai des.

 

4.42/5 (12)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *