Dieta Montignac – regim de slabire in stil frantuzesc

Despre dieta Montignac sigur ai mai auzit vorbindu-se, fiind un regim extrem de popular in Europa anilor 90′, dar si in ziua de astazi. Si nici nu este de mirare, acest regim de slabire chiar functioneaza, iar Michel Montignac a devenit un adevarat etalon in ceea ce priveste lupta cu kilogramele in plus.

In dieta Montignac sunt doua lucruri importante. Adica 2 etape, mai exact. Una in care vei slabi si alta in care vei invata sa te mentii.

Pentru ca este de inspiratie franceza acest regim de slabire, vei avea voie sa consumi „bunatati” precum: vinul rosu, branza sau ciocolata neagra. Asa ca nu va fi asa greu precum pare. Desigur, vor si anumite restrictii care s-ar putea sa nu te incante. Dar, ce regim ar fi acela fara mici reguli care trebuie respectate cu sfintenie?

Iar ca sa iti demonstram ca acest regim este mai mult decat eficient tinem sa precizam ca dieta Montignac s-a vandut in peste 15 milioane de exemplare in intreaga lume. Si nu putine sunt celebritatile care au urmat cu succes aceasta dieta.

Dieta Montignac – ce va trebui sa faci?

In primul rand, adica in Faza I a regimului, asa cum vei observa in carte ( pe care sugeram sa o cumperi!) vei vedea ca sunt recomandate alimentele cu indice glicemic foarte scazut. In acest fel, dieta Montignac vrea sa ne ajute sa intelegem ca obiceiurile alimentare sanatoase sunt secretul.

Nutritionistul iti va explica de ce este important ca proteinele sa vina din legume sau mai degraba din peste, decat alte tipuri de carne. In a doua faza a regimului vei invata cum sa te mentii si sa combini alimentele.

Dar sa vedem ce putem manca atunci cand suntem la dieta Montignac. In general poti combina fie proteine si lipide, fie carbohidrati si fibre, conform prodieta.ro.

Mendiu dieta Montignac:

Mic dejun – un ou fiert, branza dietetica, sunca, o cafea sau un ceai/ fructe sau cereale integrale cu putin lapte de soia/ paine integrala cu magiun
Pranz – supa de rosii si salata bulgareasca/ omleta cu ciuperci/peste la gratar cu salata/pui si fasole verde
Gustare – nuci, migdale sau caju
Cina – supa crema de legume, legume la abur si o salata verde/ putina sunca, un iaurt sarac in grasimi si branza de vaci

ATENTIE! Daca ai mancat carne la pranz, nu vei mai consuma si seara. Desigur ca aceste meniuri sunt orientative, de aceea ar fi bine sa cumperi cartea, care te va ajuta enorm in aceasta situatie.

Cum se combina alimentele in dieta Montignac

In primul rand carnea, ouale, pestele, branza degresata se combina doar cu legume ( in afara de cartofi si morcovi). Niciodata nu vei combina cartofi, cereale, orez, paste sau porumb cu cele mentionate mai devreme.

Ca orice specialist in domeniu si Montignac considera ca zaharul este o adevarata otrava pentru silueta si sanatate, asa ca propune eliminarea acestuia. Glucidele “rele” precum cartofii, orezul, porumbul, pastele fainoase rafinate, produsele de patiserie, produsele cu zahar, alcoolul, alimentele prajite, toate acestea ar trebui eliminate sau reduse considerabil!

In dieta Montignac fructele se consuma pe stomacul gol, cu cel putin jumatate de ora inainte de masa. Carbohidratii trebuie redusi considerabil, doar in acest fel se poate ajunge la pierderea in greutate.

Montignac incurajeaza consumul de fructe si legume proaspete si atrage atentia asupra faptul ca eliminarea carbohidratilor poate duce la stari de ameteala si dureri de cap, pe termen lung.

Nu uita sa te adresezi unui medic nutritionist inainte si sa cumperi cartea cu pricina, te va ajuta mult, garantat!

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *