Balonarea si alimentele care o provoaca

Cu siguranta te-ai confruntat si tu cu balonarea, acel fenomen neplacut care se petrece atunci cand mancam necorespunzator sau facem anumite asocieri neprielnice.

Ce reprezinta, de fapt, balonarea?

Asa cum probabil stii, aceasta reprezinta o acumulare mare de gaze la nivelul intestinelor, mult mai mult decat de obicei, asa ca iti va crea un disconfort.

Primul motiv pentru care se petrece acest fenomen este dieta necorespunzatoare.

Pentru a putea evita acest fenomen pe viitor, iti prezentam o lista cu alimentele care il provoaca:

– anumite leguminoase. Oricat de mult ne-ar placea lintea, fasolea, broccoli, conopida sau varza, trebuie sa recunoastem: acestea pot crea neplaceri.

Stomacul nostru nu face fata mereu, iar acestea produc mai multe gaze, decat alte legume. Chiar si ceapa si ardeiul gras pot avea aceste efecte. Daca stii ca esti sensibila, evita aceste alimente

– lactatele. In special daca te confrunti cu intoleranta la lactoza, trebuie neaparat sa le eviti.

Acele femei care nu pot digera lactoza, vor avea mari probleme in acest caz si se vor confrunta cu o acumulare mare de gaze.

In situatia lor, lactoza va trece direct in colon, unde va fi foarte greu descompusa, asa ca mai bine sa fie evitate. In ziua de astazi produsele pe baza de soia sau alte nuci le ofera acestor oameni sansa de a consuma lactate vegetale

sucurile si bauturile carbogazoase. Uita de ele, daca ai probleme cu balonarea. Toate aceste alimente „imbogatite” cu dioxid de carbon au un efect negativ, in aceasta situatie.

Ce alte bauturi ar trebui sa mai eviti? In general cele acide, precum: alcoolul, cafeaua, sucul de portocale, etc. Acestea vor duce la iritarea mucoasei gastrice si vor crea neplacuta senzatie de balonare

– grasimile. Uita de prajeli si de mancarea fas-food in general.

Total nerecomandata in aceste cazuri. Stomacul are nevoie de mult timp pentru a digera astfel de mancari nesanatoase, asa ca balonarea ar putea fi un efect al procesului.

Apropo, este recomandat sa eviti acest gen de mancare chiar daca esti sanatos, din motive lesne de inteles

– sarea. „Ca sarea in bucate”, spune o vorba din popor, atat de importanta este aceasta atunci cand vine vorba de gustul mancarii tale.

Dupa cum stii probabil, excesul de sare nu este deloc bun, conducand la inflamatii, tensiune marita si desigur, balonare.

Este bine sa consumi sare in cantitati reduse, poti apela la condimente pentru a da gust mancarii tale

Practic, aceasta afectiune nu este una foarte periculoasa si se poate corecta usor, prin alimentatie. Redu consumul de alimente prezentate mai sus, iar balonarea va disparea de la sine.

Balonarea si metodele de vindecare

Ce alte remedii mai exista? Pe langa diverse ceaiuri si plante, poti sa mai faci ceva: miscare. Sportul ajuta mult atunci cand vine vorba de digestie, chiar si mersul pe jos poate fi un exercitiu foarte bun.

Incepe sa traiesti mai sanatos si vei scapa de toate aceste simptome, garantat.

 

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *