Sporturi de primavara – de ce sa faci miscare?

Evident ca sezonul cald vine cu multe avantaje, iar sporturile de primavara ar trebui sa se numere printre acestea. Nu de alta, dar dupa o iarna lunga si plictisitoare, miscarea fizica este cea mai buna idee.

Asa ca nu uita sa incepi si tu antrenamentele, chiar daca nu ai experienta sau nu faci sport de regula. Din fericire, exista un inceput pentru orice, asa ca nu te lasa intimidata. In special dupa perioada pandemiei, cand am stat in casa mai mult ca niciodata.

Ce sporturi de primavara s-ar putea numara printre preferatele tale? Evident ca alergatul, mersul pe bicicleta sau cu rolele ar putea fi cele mai bune alegeri.

Ba chiar yoga sau pilates, in aer liber. Ramane la latitudinea ta sa alegi ce ti se potriveste cel mai bine. Venim si noi cu cateva sugestii.

Sporturi de primavara – alearga si iarasi alearga

…Pentru ca te va ajuta enorm, din toate punctele de vedere. Alergatul sustine intregul sistem muscular, imbunatateste sanatatea inimii si ajuta in procesul de slabire. Plus ca pune „la treaba” 90% din muschi.

Nu iti face probleme daca nu ai experienta. Poti incepe sa alergi foarte usor, cu multe pauze, pana vei reusi sa te obisnuiesti si sa poti alerga constant, fara prea multe opriri.

Fie ca alergi seara sau dimineata, incearca sa tii cont de cateva aspecte importante. De exemplu, mananca fructe proaspete dupa antrenament sau nu uita sa bei apa.

Dar haide sa ne lamurim. Cu siguranta alergi pentru o sanatate mai buna, asa ca trebuie sa ai si o nutritie corespunzatoare.

Ce sa mananci dupa ce alergi – sfaturi utile

– fructe proaspete. Bananele sunt cele mai indicate, in special datorita consumului ridicat de potasiu si proteine. Si unde mai pui ca sunt usor de digerat? Portocalele sunt de asemenea recomandate, mai ales ca au in compozitie vitamina C. Iata cateva idei de gustari: smoothie cu banane si mango; salata de fructe; fructe si nuci proaspete (neprajite si nesarate), iaurt cu fructe de padure…mai multe despre nutritie aici >>>

Sporturi de primavara – drumetii si plimbari in aer liber

Avem nevoie sa stam in natura mai mult, asa ca opteaza pentru plimbari zilnice in parc, daca poti. Este relaxant, sanatos si vei reusi sa te mentii in forma. Asa cum am mai discutat, este nevoie sa facem miscare cel putin 150-300 de minute saptamanal, in functie de varsta si starea de sanatate a fiecaruia.

Jumatate dintre aceste minute ar trebui petrecute practicand o activitate mai alerta, cum ar fi alergatul sau aerobicul. Urca scarile, mergi alert, fa cateva genoflexiuni, etc. Dar nu uita ca inima are nevoie de efort fizic intens pentru a se mentine in forma.

Drumetiile si urcatul pe munte sunt alta idee excelenta, asa ca nu uita sa le practici mai des. Urcatul pe munte este si o maniera minunata de a face exercitii fizice si de a da jos kilogramele in plus. Asa ca, ce ar fi sa-ti rezervi 2 weekenduri pe luna pentru a merge la munte?

Chiar si cateva ore petrecute pe munte te pot ajuta enorm. Urcatul pe munte te poate ajuta sa dai jos intre 400-700 calorii. Desigur, variaza in functie de complexitatea exercitiului. Se pare ca cei care fac miscare in aer liber au un succes mult mai mare in a mentine activitatea pe termen lung. Probabil si pentru ca miscarea in aer liber este mult mai placuta.

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *