Beneficiile cafelei, cand este bine sa o bei

Ca beneficiile cafelei sunt recunoscute la nivel international nu mai este un secret pentru nimeni, asa se face ca aceasta bautura a devenit tot mai populara. Si nici nu este de mirare, avand in vedere ca este asociata cu cresterea longevitatii si prevenirea bolii Alzheimer.

Fie ca este vorba de un examen pentru care trebuie sa inveti, o intalnire importanta de afaceri sau pur si simplu o intrevedere intre prieteni, cafeaua trebuie sa fie prezenta.

Beneficiile cafelei sunt nenumarate, iar multi considera ca aceasta chiar te poate face mai inteligent. Iar asta o spun cercetatorii. De asemenea, are rolul de a arde grasimile si nu trebuie neaparat bauta de dimineata, ba chiar din contra.

Beneficiile cafelei – cum te poate ajuta

– imbunatateste puterea de concentrare a creierului. La aceasta concluzie au ajuns specialistii care cerceteaza efectele cafeinei asupra organismului. Studiile au aratat ca aceasta bautura poate promova o stare de bine, ajuta memoria si stimuleaza atentia

– poti arde mai usor grasimile. Si nu doar atat, te poate ajuta sa iti imbunatatesti si performantele fizice, actionand ca un tonic. Beneficiile cafelei sunt importante si in procesul de ardere al grasimilor. Este una dintre putinele substante naturale care chiar ajuta in procesul de slabire, iar acest aspect a fost demonstrat stiintific.

Unii cercetatori sunt de parere ca bautura poate stimula cu pana la 10% rata de ardere a grasimilor. Desigur, pentru a se vedea aceste efecte este bine sa nu consumi cafea regulat, ci din cand in cand. In acest fel isi va face efectul.

Se pare ca tot cafeaua ajuta si la imbunatatirea performantelor sportive. Ce se petrece? Practic, cafeina creste nivelul de epinefrina in sange, hormonul care ne ajuta sa ne mobilizam in momentele de „lupta sau fugi”. Rezultatul? Ne va ajuta sa devenim mai buni sportivi

– scade riscul de a face diabet. Cu 7%, in cazul consumatorilor de cafea. Asa ca, cine vrea sa diminueze posibilitatea de a face diabet zaharat, ar fi bine sa bea cafea, macar din cand in cand

Beneficiile cafelei, trebuie neaparat consumata dimineata?

Probabil ca aceasta intrebare rasuna in mintea multor amatori de cafea. Ei bine, raspunsul este unul neasteptat. Este mai indicat sa se consume cafeaua in jur de 10-12 dimineata, atunci va avea efectul scontat. De ce? Pentru ca altfel va interfera cu cortizonul, hormon care este la apogeu pana la ora 11 dimineata. Acesta va impiedica efectele cafelei.

Beneficiile cafelei sunt demne de luat in seama, iar daca o vei pastra in recipientul original, isi va pastra calitatile. Nu exagerati cu adaosul de zahar, cel mai indicat este sa o beti amara. Bucura-te de o ceasca de cafea pe zi sau din cand in cand si savureaza-i aroma unica.

 

 

 

 

 

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *