De ce nu este bine sa bei ceai fierbinte

Poate ca stiai deja acest aspect dar nu intelegeai exact de ce nu este bine sa bei ceai fierbinte, asa ca astazi te vom lamuri. Daca si tu te numeri printre iubitoarele de ceai, cu siguranta ai deja ritualul tau. Probabil ca iti place sa servesti bautura preferata intr-un mod anume. Si nu putem decat sa fim de acord cu tine, in aceasta privinta.

Dar astazi ne-am propus sa explicam de ce nu este bine pentru sanatatea ta sa consumi bauturi foarte fierbinti.

Exista aceasta idee ca este bine sa bei ceva foarte cald pentru gat, atunci cand acesta iti face probleme, dar sa fie oare asa? Ei bine, lucrurile sunt putin diferite, iar cat de curand te vei lamuri de ce.

De ce nu este bine sa bei ceai fierbinte?  Se pare ca acest obicei poate conduce la…cancer! Stim, pare socant, dar oamenii de stiinta au ajuns la aceasta concluzie nefericita.  Dupa ce au efectuat mai multe studii in domeniu, acesta a fost deznodamantul.

Asa se face ca, un grup de experti a realizat un studiu la nivel international si a descoperit ca bauturile fierbinti  pot duce la cancer esofagian. Si nu sunt chiar atat de rare aceste cazuri.

 

De ce nu este bine sa bei ceai fierbinte – ce ar trebui sa intelegi

Asa ca, daca esti un mare fan al ceaiului, cafelei sau supelor si ciorbelor fierbinti, ai face bine sa iti schimbi acest obicei. S-a dovedit a fi unul extrem de nociv si nu are rost sa te expui acestor micro-arsuri esofagiene zilnice. Aparent, vei fi tentata sa crezi ca nu se intampla nimic rau de la o bautura fierbinte, dar nu este chiar asa.

In cativa ani, problema poate sa se agraveze, asa ca ai putea regreta amarnic aceasta decizie. Se pare ca arsurile esofagului sunt comparate cu cele provocate de soare, la nivelul pielii. Mai tii minte cand te-ai bronzat mai mult decat era cazul, asa ca ai suferit amarnic, iar pielea ta era rosie si sensibila? La fel se intampla si in cazul consumului de bauturi fierbinti. Practic, vorbim despre arsuri de gradul 1.

Acum ca intelegi de ce nu este bine sa bei ceai fierbinte, vei ramane si mai surprinsa sa afli ca cei mai mari fani ai bauturilor de acest gen sunt tocmai cei care stau in zone calduroase. Vorbim despre cei care locuiesc in America de Sud, Africa si Orient.

Din aceste motive, in acele zone rata oamenilor care mor din cauza cancerului esofagian sunt mult mai ridicate, in comparatie cu Europa. Tocmai de aceea este bine sa ai un termometru de bucatarie. Tine minte sa nu fierbi apa de 2 ori, iar atunci cand o incalzesti nu depasi 60-70 de grade.

Cercetarea realizata de un grup format din 23 de specialisti a stabilit mai multe concluzii interesante. Se pare ca ceaiul, cafeaua, bauturile cu cofeina, etc nu sunt atat de nocive pe cat s-ar putea crede. Dar in niciun caz nu ar trebui savurate imediat dupa ce au fost preparate.

Lasa-le sa se raceasca pret de cateva minute. ATENTIE! In niciun caz sa nu pui miere in bauturile fierbinti, devine toxica. Asteapta pana cand bautura nu mai este aburinda.

 

De ce nu este bine sa bei ceai fierbinte?

Pentru ca studiul a aratat ca este la fel de nociv precum talcul si acrilamida. Pentru a ajunge la aceste concluzii, expertii au realizat mai multe experimente in tari precum: China, Iran, Turcia si Africa de Sud. S-a descoperit ca aici se beau cele mai fierbinti bauturi. Iar asa se explica si numarul crescut de cancer la esofag.

La polul opus se afla Anglia, unde oamenii servesc ceaiul la o temperatura optima corpului. De asemenea, englezii adauga lapte, iar in acest fel bautura se raceste mai repede. Daca vrei sa stii temperatura optima la care ar trebui servite bauturile vorbim despre 60 de grade, in cazul ceaiului si 58 de grade, pentru cafea.

Chiar daca adori bauturile mai sus mentionate ai rabdare inainte de a le consuma si vei vedea ca te vei simti mai bine. Multi au dureri de stomac din cauza bauturilor fierbinti si nici nu constientizeaza de ce se petrece acest fenomen. Bea ceaiul sau cafea preferata in liniste, oriunde te-ai afla.

 

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *