Cum sa faci un balsam de rufe natural

Intr-o era in care toate produsele cosmetice si de intretinere sunt pline de chimicale, poate fi o idee foarte buna sa inveti cum sa faci un balsam de rufe natural.

Cu totii vrem sa avem rufe care miros foarte bine, dar stim ca aceste produse pline de parabeni si tot felul de alte substante toxice ne pot afecta serios sanatatea. Asa se face ca este bine sa gasim alternative, cat mai des posibil. In special atunci cand avem copii, cei mici pot fi afectati de toti acesti detergenti periculosi.

Cum sa faci un balsam de rufe natural? S-ar putea sa ramai placut surprinsa cand vei afla, avand in vedere ca nu este un procedeu prea complicat. Trebuie doar sa iti procuri cateva elemente de baza si balsamul tau de rufe natural va deveni produsul tau preferat.

Daca nu esti dispusa sa dai sume mari de bani pe un balsam de rufe ecologic, nu este nicio problema. Te vom invata cum sa prepari chiar tu unul, la tine acasa.

Cum sa faci un balsam de rufe natural – de ce sa optezi pentru el?

Sa incepem cu inceputul. In primul rand, vrem sa va readucem aminte ca ftalatii (folositi pentru producerea ambalajelor din plastic) afecteaza mediul si animalele salbatice. Desigur, este vorba despre un produs toxic, care poate dauna zeci de ani, atat de puternice sunt efectele sale nocive.

Si acesta este doar unul dintre acei compusi chimici periculosi. Aceeasi poveste este valabila si in cazul produselor cosmetice, a parfumurilor, uleiurilor, etc. Tocmai de aceea iti prezentam mai demult cat de important este sa cumperi cosmetice naturale, ecologice. Ce vine in contact cu pielea noastra are un efect mare asupra sanatatii, asa ca nu are rost sa risti.

 

Cum sa faci un balsam de rufe natural – iata ce ai nevoie:

Ingrediente:

– 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
– o cana (ca de cafea) de apa fierbinte
– 3/4 cana otet de mere
– 20 de picaturi de ulei esential ( la alegere)

Mod de preparare:

Pentru a realiza un balsam de rufe natural ai nevoie de un butoi de plastic ( ca cele pentru apa plata). Pune apa, bicarbonatul si otetul de mere. Aceste 3 ingrediente vor crea o reactie chimica puternica, asa ca vor face clabuci, sa nu te sperii! Este perfect normal.

Acum este momentul sa adaugi uleiul esential preferat, sa agiti un pic ingredientele si sa pui capacul. Odata ce lichidul se „asaza” il poti folosi cu incredere. Va functiona de minune, vei vedea.

Balsam de rufe natural – vei ramane uimita de prospetimea hainelor tale!

 

Fara doar si poate te va incanta aceasta metoda de a spala rufele, in special ca nu mai este nevoie sa dai banii pe tot felul de balsamuri scumpe, care iti afecteaza sanatatea.

Nu uita sa agiti bine balsamul inainte de fiecare utilizare. Tine minte ca 4 linguri de balsam de casa este suficient pentru o masina plina cu rufe. Asteptam sa ne impartasesti parerea ta, mult succes si… haine parfumate!

Sursa: healthy-holistic-living.com

 

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *