Estrogenul in exces, semne care iti arata un dezechilibru

Atunci cand estrogenul in exces iti arata anumite semne clare, este evident ca trebuie sa iei masuri pentru a nu avea dezechilibre in corp. Asa ca trebuie inteles inca de la inceput care este rolul acestui hormon si cat de important este pentru corpul nostru.

Estrogenul este un hormon de factura feminina, care iti controleaza ciclul menstrual si controleaza procesul de a ramane gravida. Desigur, la menopauza productia de estrogen scade considerabil. Alte studii arata ca acest hormon influenteaza considerabil si starea de spirit a femeii.

Dar, asa cum era de asteptat, ce este prea mult strica, asa ca estrogenul in exces nu este deloc sanatos si poate afecta starea generala a unei femei. Acesta este produs de ovare si este implicat si in procesul de ovulatie. De asemenea, confera o stare de sanatate organelor sexuale.

Hormonul numit estrogen nu este implicat doar in procesele de reproducere. Joaca un rol important in sanatatea oaselor, buna functionare a creierului si a inimii. De asemenea, iti va mentine pielea tanara si frumoasa, daca este in cantitati optime.

 

Dar, atunci cand este in exces, din cauza medicamentelor pe baza de hormoni sau a steroizilor, incepe sa fie o problema. Ce mai poate creste volumul estrogenului? Obezitatea, tumorile ovarelor si a glandelor si chiar diabetul.

 

Estrogenul in exces – ce semne exista

1. Luare in greutate. In general femeile care se confrunta cu astfel de situatii se ingrasa brusc. Excesul de estrogen duce la retinerea fluidelor, asa ca s-ar putea sa te ingrasi chiar daca faci sport si mananci sanatos.

2. Balonare. Desigur, acest simptom poate aparea in mai multe situatii, dar este prezent si atunci cand avem estrogen din abundenta. Asa ca trebuie verificat motivul pentru care suferi de balonare mai des. De multe ori atunci cand suferi de balonare nu este neaparat din cauza mancarii nesanatoase. Asa ca fii sigura ca ai descoperit sursa.

3. Ciclu menstrual neregulat. Estrogenul in exces poate da si astfel de simptome, asa ca nu le neglija. Desigur, acelasi lucru se poate petrece si cand estrogenul este in cantitate prea mica. Asa ca nu uita sa faci o vizita la medicul ginecolog.

4. Sani fibrochistici. Atunci cand apar formatiuni la nivelul sanilor, nu trebuie sa intri in panica, nu este intotdeauna vorba despre tumori canceroase. Pot fi noduli sau zone mai tari din cauza unui exces hormonal de estrogen.

5. Libido scazut. Atunci cand estrogenul este dereglat te poti confrunta si cu o dorinta scazuta sexuala. Sau din contra, poti fi foarte stresata si dornica sa faci sex mult mai des. Ambele situatii arata anumite dereglari.

6. Simptome premenstruale puternice. Nu este in regula ca atunci cand esti la ciclul menstrual sa iti fie foarte rau. Estrogenul in exces poate da oboseli puternice, schimbari ale starii, dureri de cap si dureri abdominale. Daca sunt foarte severe, adreseaza-te medicului. In mod normal, nu ar trebui sa iti fie rau atunci cand esti la perioada menstruala.

7. Dureri de cap. Poate ai observat aceste simptome, in special cu cateva zile inainte de menstruatie. Se petrece din cauza fluctuatiilor hormonale, adica o crestere brusca a oxigenului. Daca este in permanenta in exces, acest hormon poate fi cauza unor dureri frecvente de cap.

8. Oboseala. O stare permanenta de oboseala iarasi nu este un semn bun. Mai ales dupa un somn lung si placut. Daca nici atunci nu cedeaza inseamna ca este vorba despre estrogenul in exces, care isi face de cap.

9. Modificari ale starii de spirit. Desigur ca poate avea nenumarate cauze la mijloc, dar poate fi si motivul invocat mai sus. Asa ca este bine sa fii atenta la ceea ce simti. Depresia si nevoia de a plange foarte des sunt simptome clare ale estrogenului.

Estrogenul in exces – ce se petrece la menopauza

Desigur ca nu este bine sa fie in exces, dar nici sa lipseasca cu desavarsire, asa ca femeile aflate la menopauza ar trebui sa consulte medicul ginecolog, din cand in cand.

Desigur ca in aceasta perioada va scadea, spre deosebire de maturitate si adolescenta. Dar nu este nicio problema, la un moment dat lucrurile se vor stabiliza, asa ca nu iti face probleme. Orice perioada a vietii are frumusetea ei, asa ca te vei putea bucura la maxim si de aceasta.

 

 

 

 

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *