Obiceiuri care te ingrasa fara sa iti dai seama

Poate si tie ti s-a intamplat sa te surprinzi in timp ce „practicai” tot felul de obiceiuri care ingrasa. Si parca nici nu iti dadeai seama ce se petrece (!). Despre acest fenomen vom discuta astazi. Este incredibil cum, uneori, ne trezim mancand in exces anumite alimente, desi intentia noastra era exact opusul.

Asa ca haide sa vedem impreuna despre ce este vorba si cum putem renunta la aceste obiceiuri care ingrasa si nici nu realizai ca le ai si tu. Pentru ca suntem fiinte care functioneaza din obisnuinta, asa ca este momentul sa aflam mai multe despre noi insine.

Nu te mira daca si tu te regasesti printre aceste descrieri, desi nu credeai ca ai aceste „naravuri”.

Obiceiuri care te ingrasa – ce sa NU faci?

Mananci prea multe „chestii” sanatoase. Atunci cand ai gasit un aliment considerat sanatos, mananci mai mult decat trebuie si nici nu te gandesti la asta. Ti s-a intamplat? Fie ca vorbim despre ciocolata neagra, pastele integrale sau fructele, este acelasi lucru. Desigur ca acestea sunt grozave. Dar atunci cand insisti sa le consumi in cantitati mari, iti vor oferi si calorii din belsug. Asa ca gandeste-te bine inainte de a lua aceasta decizie.

Este ok sa consumi din abundenta ceea ce este sanatos, dar nu uita sa portionezi aceste alimente. Adica este bine sa mananci 5 mese pe zi. 3 principale si 2 gustari si atat! De asemenea, incearca sa te rezumi la portii mai mici, pentru a fi sigura ca nu mananci prea mult. Japonezii spun ca este bine sa te ridici de la masa fara sa fii satul complet.

Obiceiuri care te ingrasa – fara excese…

Adica daca este satisfacut in proportie de 85-90%, este momentul sa lasi furculita jos…Lucru pe care nu il facem mereu, iar apoi ne miram de ce se instaleaza cu succes kilogramele in plus.

Rontai si alegi punga, in loc de un bol. Cea mai mare greseala, pentru ca vei tinde, inconstient uneori, sa termini acea punga de chipsuri, nuci sau floricele. Apropo, aceste exemple de gustari nu sunt nici pe departe indicate, in special daca vrei sa slabesti. Dar daca totusi vrei sa te rasfeti cu acestea, apeleaza la un bol (mic) si vei sti cat mananci. Nu de alta, dar o punga de rontaieli poate depasi si 600 de calorii si sigur nu vrei asta.

Obiceiuri care te ingrasa – sucuri si prajituri

Zilele de nastere ale colegilor de munca…pot fi un dezastru pentru silueta. In special daca lucrezi intr-o firma mare, unde tot timpul este ziua cuiva. Renunta la acele deserturi, in special daca ai mai mancat dulce in ziua respectiva. Apropo, daca esti un fan inrait al dulciurilor, poti recurge la o idee inteligenta.

Cumpara deserturi realizate din faina integrala, indulcite cu stevie sau miere si vei vedea diferenta…la haine! Acestea au mult mai putine calorii si cu siguranta te vei simti mult mai bine dupa ce le vei consuma. Sunt mai lejere si nu iti vor ingreuna digestia.

Obiceiuri care te ingrasa – cand te uiti la filme…

Te uiti la un film. Si chiar crezi ca nu poti sa-l vizionezi fara chipsuri si bere?! Alege un pahar de apa si o gustare sanatoasa. Iti va fi greu la inceput, dar cu siguranta poti renunta la acest obicei nociv. Aceste obiceiuri care ingrasa te vor surprinde, in special daca nu ai stat sa le analizezi niciodata.

Ti se ofera ceva bun. Cum sa refuzi? Indiferent despre ce persoana este vorba, parca nu iti vine sa renunti, in special cand primesti ceva savuros. Ei bine, asta inseamna sa fii adult si sa fii tu cea care este la „putere”, nu obiceiurile. In special cand vrei sa slabesti sau pur si simplu vrei sa mananci mai sanatos, refuza politicos si mergi mai departe. Disciplina este cuvantul cheie atunci cand vorbim despre nutritie, asa ca nu uita acest lucru.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *