Dieta dupa Craciun si Revelion. Cum poti slabi rapid?

Dieta dupa Craciun si Anul Nou se impune de la sine si nici nu este de mirare. Dupa atatea bucate traditionale, cozonaci, alcool si alte bunataturi…Parca ar fi momentul pentru o detoxifiere.

Asa este, cel mai bun moment pentru a incepe un regim este acesta. Deja ti-ai facut toate poftele, asa ca printre rezolutiile tale pentru noul an ar trebui sa se numere si aceasta. Haide sa lasam la o parte scuzele si sa ne bucuram de dieta dupa Craciun.

Cu siguranta te vei simti mai bine daca incepi anul cu dreptul. Sigur te-ai plictisit de mancarea grea, asa ca primul pas va fi un detox. Nu iti va fi greu si probabil ca ai chef de fructe si legume, dupa atatea mancaruri grele.

Dieta dupa Craciun – cum sa fii in forma din nou?

Disciplina. Scapa de toate resturile de mancare de la parinti, matusi si bunici si treci la o dieta de detoxifiere. Inlocuieste piftia si salata de boeuf cu salata verde, broccoli, rosii si castraveti si multe fructe de sezon. Cel mai bine ar fi daca pentru 2 zile complete ai putea trai experienta de a fi vegana. Da, adica vei consuma doar alimente de origine vegetala. Crede-ne pe cuvant, dupa toate aceste festinuri iti va prinde foarte bine. Plus ca ai putea slabi rapid 1-2 kilograme.

Dupa aceste 2 zile poti incepe sa mananci mai multe, dar nu alimente grele si ultra procesate. Te poti inspira de aici:

Retete vegetariene delicioase (de post). Incearca-le si le vei adora!

1. Sos “de branza” pentru paste, orez, legume fierte, etc

Ai nevoie de:

– o mana de caju (lasat la hidratat cateva ore, intr-o cana cu apa)

– 2 cartofi…citeste continuarea aici >>>

Uite de fast-food, sucuri si dulciuri. Macar pentru 2 saptamani, pana corpul tau isi va reveni dupa dieta „grea” de sarbatori. Mananca cat mai natural, bea sucuri de legume si fructe si uita de zahar. Oricum este foarte nociv, asa ca nu pierzi nimic.

Dieta dupa Craciun – sport si miscare

Fa miscare zilnic. In special daca in vacanta ai „vegetat” mult si nu prea te-ai omorat cu activitatea fizica. Mergi pe jos, fa sport acasa sau du-te la sala. Dar sub nicio forma nu-l omite. Doar in acest fel te vei simti mai bine si vei reusi sa slabesti rapid.

Bea multa apa si ceaiuri naturale. Ajuta foarte mult in aceasta perioada de detox. De fapt, ar trebui sa bei zilnic ceai verde sau rosu si multa apa. Nu uita de cei 2 litri pe zi. Te vei simti mai bine ca oricand si vei elimina cu succes toxinele.

Gateste acasa. Cea mai buna idee atunci cand vrei slabesti. Nu stii cum este facuta mancarea din comert, cata sare sau ulei contine, asa ca nu te risca. Doar daca chiar nu ai timp de gatit. Si atunci fii sigura ca alegi un restaurant care prepara mancare calitativa si naturala.

Dieta dupa Craciun – sanatoasa si utila!

Renunta la rontaieli. Este bine sa ai 2 gustari pe zi, la ore fixe. Dar gustarile recomandate sunt nucile nesarate si neprajite, un iaurt, un fruct sau un pahar de suc natural. Asa ca uita de covrigei si saratele si invata sa mananci mai sanatos.

Dupa cum vezi, dieta dupa Craciun nu este ceva greu, iar sfaturile sunt de bun-simt. Ce zici, esti gata sa fii in forma din nou si sa iti pregatesti trupul pentru primavara?

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *