6 alimente care ajuta la stimularea metabolismului

Cea mai buna si simpla modalitate de a slabi, este sa mananci alimente care pot ajuta la cresterea metabolismului. Dar care sunt acestea si cat de accesibile ne sunt ele? Iata 6 alimente care ajuta la stimularea metabolismului.

Slabeste usor

Majoritatea dietelor de slabit iti spun de regula, sa nu mananci. Ei bine, poti sa slabesti mancand si fara a face sacrificii mari, daca stii ce sa mananci. Acest lucru se datoreaza faptului ca unele alimente pot ajuta la arderea de calorii, pot stimula digestia si creste activitatea metabolismului.

Alimente care ajuta la cresterea metabolismului

Inainte de a vorbi despre beneficiile anumitor alimente, trebuie sa vedem la ce se refera termenul de metabolism.

Metabolismul este procesul biochimic al celulelor si se refera la capacitatea lor de a se reproduce, hrani si da energie. Aceste procese sunt necesare fiecarei fiinte pentru a supravietui. Cu cat metabolismul este mai lent, cu atat arderile din timpul digestiei sunt mai lente. Acest lucru duce in timp la ingrasare.

Un metabolism bun previne boli ca: diabet, obezitate, dureri de cap, obezitate, acnee, probleme de piele si nu numai.

Alimente benefice

Metabolismul se regleaza in timp si nici un aliment nu contine elementul minune. In schimb, cu cat consumi mai multe dintre alimentele care ajuta la buna lui functionare, cu atat poti slabi mai repede.

Pe langa pierderea in greutate, un metabolim bun te va ajuta sa fii mai energic, sa ai o digestie usoara, duce la scaderea sanselor cancerului de colon si a aparitiei hemoroizilor.

1.Migdale

Migdalele ajuta la cresterea metabolismului. In ciuda faptului ca au un continut caloric mare (deci nu consuma prea multe), acizii grasi ajuta la stimularea metabolismului.

2. Otetul de mere

Otetul de mere amestecat cu zeama de lamaie si miere, ajuta la cresterea activitatii metabolice si la pierderea in greutate.

Otetul de mere actioneaza asupra metabolismului intr-un fel diferit altor alimente din aceasta lista. El ajuta stomacul sa functioneze mai bine, stimuland digestia si promovand absorbtia de nutrienti in organism. Ba chiar mai mult, otetul de mere ajuta la diminuarea senzatiei de foame, ceea ce te va motiva sa reduci din cantitatea de mancare consumata in mod obisnuit.

3. Scortisoara

Scortisoara este un ingredient mai putin cunoscut pentru proprietatile sale de stimulare a metabolismului. Totusi, in ciuda faptului ca poate parea un ingredient simplu, el are un efect aproape instantaneu asupra organismului. Din momentul in care consumi scortisoara, organismu incepe sa arda calorii aproape instantaneu. Efectul continua de-a lungul zilei si poate duce cu succes la scaderea in greutate.

4. Uleiul de cocos

Uleiul de cocos este bogat in grasimi vegetale, dar in ciuda acestui fapt, el ajuta la cresterea activitatii metabolice. El este supranumit “grasimea benefica” si ajuta la stimularea glandei tiroide.

5. Cafeaua

Cafeaua ajuta la stimularea activitatii cerebrale, a circulatiei sangvine si a metabolismului. Are efecte asemanatoare zaharului, cafeaua fiind cu mult mai sanatoasa comparativ cu acesta.

Studiile arata ca, o cana de cafea, ajuta la arderea a 75-110 calorii. Daca doresti sa slabesti rapid, consuma o ceasca de cafea inainte de sala sau orice exercitiu fizic depus.

6. Peste

Pestele este bogat in Omega-3, Omega-6 si in proteine. El este considerat un aliment sanatos datorita faptului ca poate duce la scaderea colesterolului, ajuta la buna functionare a inimii si creierului si creste activitatea metabolica a organismului. Fiind un aliment bogat in Omega-3, pestele ajuta la reducerea stresului si regleaza nivelul insulinei din organism in mod natural. Pestele, fie el si gras, te ajuta sa slabesti.

 

4.88/5 (8)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *