Alimente care cauzeaza constipatia – ce sa NU consumi?

Daca inca nu stii care sunt acele alimente care cauzeaza constipatia vei ramane surprinsa sa afli lista acestora. De ce? Pentru ca la unele nu te-ai fi asteptat, mai mult ca sigur.

Foarte multe persoane se plang, in ziua de astazi, de faptul ca au mai mereu probleme cu tranzitul intestinal. Nici nu este de mirare ca au aparut atatea medicamente menite sa ne ajute. Dar, sa fie acestea o solutie buna? Pe termen lung, nu ar fi mai degraba indicat sa vindeci aceste afectiuni? Bineinteles ca da, fara doar si poate.

Asa ca haide sa vedem impreuna ce rol joaca nutritia in toata aceasta poveste si care sunt acele alimente care cauzeaza constipatia. Balonarea, o digestie deficitara, crampele sunt doar cateva dintre simptomele care ne chinuie si nu stim ce facem gresit. Dar nici nu ne gandim ca un consum mare de carne si lactate, aproape in fiecare zi, ne face rau.

Iar daca si tu te-ai plictisit sa ai aceasta problema si iti doresti o rezolvare imediata, incepe sa mananci mai sanatos. Dar cum? Vei afla in cele ce urmeaza.

Alimente care cauzeaza constipatia – ce sa consumi mai rar?

Lactate. Da, poate ca aparent ai senzatia ca sunt bune si consumate regulat te vor ajuta sa elimini rapid toxinele. Nu neaparat, asa cum vei observa. Aceste produse de origine animala se elimina mai greu si pot exista depuneri in colon. Asa ca de multe ori anumite boli specifice tranzitului apar tocmai din cauza faptului ca nu consumam destule fructe si legume.

Atunci cand consumi prea des lapte, iaurt sau branza poti provoca incetinirea digestiei, ceea ce va fi primul pas catre acumularea de gaze si a balonarii. Apoi urmeaza constipatia si acele zile in care pur si simplu nu reusesti sa ai un tranzit normal. Poate fi foarte enervant, in special ca se vor instala si anumite dureri de burta.

Studiile arata ca branza ridica cu 30% riscul de a suferi de constipatie, la fel si laptele de vaca. Trebuie sa intelegem ca nu are cum sa ne faca bine un lapte destinat cresterii viteilor. Treci la lactatele vegetale, care sunt minunate, la randul lor.

Scapa de constipatie – aceste alimente te ajuta 100%

Linte. Aceasta minunata leguminoasa te poate ajuta sa scapi de constipatie. Iar vestile bune nu se opresc aici. Lintea este excelenta, asa ca este momentul sa incerci retete noi si savuroase. Bogata in fibre, lintea te va ajuta sa ai o sanatate mai buna si va da savoare mancarurilor tale. Incearca supa crema de linte, o adevarata minune, o vei indragi pe loc! Tine minte ca 100 grame de linte are deja 8 grame de fibre, ceea ce este excelent. Aceasta imbunatateste si digestia, precum si tranzitul intestinal.

Cartofi dulci. Pe langa multitudinea de vitamine si minerale, cartofii dulci au si fibre in componenta. Un cartof dulce contine cam 4 grame de fibre, iar studiile arata ca au efect in constipatie…vezi lista ingredientelor care te ajuta sa scapi de constipatie >>>

Alimente care cauzeaza constipatia – ciocolata este printre ele!

Ciocolata. Ei bine, da, poate ca nu te asteptai la aceasta veste, dar este cat se poate de adevarat. Ne referim aici in special la ciocolata cu lapte, care abunda in grasimi si care face digestia sa incetineasca. Ciocolata naturala, fara lapte, facuta din boabe de cacao este intr-adevar utile atunci cand vorbim despre eliminarea constipatiei. Dar in combinatie cu laptele, in niciun caz.

Aceeasi situatie se petrece si cu cafeaua. Aceasta te ajuta, daca nu o consumi in exces, dar odata ce bei 3 cesti de cafea pe zi, s-ar putea sa nu ai parte de aceleasi beneficii. Te va deshidrata foarte mult si nu vei putea sa mergi la toaleta, din aceste motive.

Iar combinatia de lapte cu cafea…distruge stomacul si afecteaza digestia. Ce ar fi sa treci la laptele de soia sau de migdale? Vei ramane surprinsa ce aroma minunata confera acest tip de lapte cafelei tale…Incearca si te vei lamuri.

Fast-food, alimente procesate, mezeluri. Probabil ca nu este nicio noutate pentru tine, dar dorim sa iti reamintim, pentru ca prea multi oameni uita aceste aspecte. Daca tu nu ai grija de organism fii sigura ca nici acesta nu va putea sa-si „onoreze” treburile cum se cuvine. Evita mezeurile, cascavalul, alimentele semiprocesate sau congelate. Stim, este greu, dar limiteaza consumul acestora si axeaza-te pe mancaruri mai proaspete. De exemplu, preparate la cuptor, se pregatesc rapid si sunt foarte gustoase, asa ca nu le evita.

Chiar daca va trebui sa aloci putin timp gatitului, pe termen lung este cea mai bune decizie pentru tine si sanatatea ta.

Rontaieli. Covrigi, biscuiti, saratele, chipsuri…foarte gustoase, dar faina alba sustine constipatia, asa ca nu vei scapa. Stim, sunt o gustare rapida si ai senzatia ca ai pacalit foamea. Nici vorba, doar pe moment se petrece acest fenomen. Incearca sa limitezi consumul de faina alba si sa treci la produsele integrale. Cerealele naturale si faina integrala sunt chiar benefice, asa ca nu te sfii sa le consumi mai des.

Alimente care cauzeaza constipatia – alcoolul si dulciurile sunt alta problema…

Alcoolul. Daca bei cumpatat si te hidratezi, nu vei avea probleme. Tocmai de aceea este benefic sa bem un pahar de vin alaturi de unul de apa. In acest fel organismul va ramane hidratat si tu te vei simti foarte bine. Altfel ai putea suferi a doua zi din pricina constipatiei, in special daca ai baut cateva pahare de vin in plus.

Dulciuri. Si acestea trebuie limitate, asa ca probabil te-ai saturat deja de aceste vesti. Dar crede-ne pe cuvand, in timp te vei simti mult mai bine. Plus ca poti opta oricand pentru dulciuri pregatite fara zahar sau fructe. Dulciurile au putine fibre si multe grasimi, asa ca nu sunt nici pe departe indicate. In special in fiecare zi, asa cum obisnuiesc unii.

Dupa cum vezi, alimentele despre care probabil stiai ca nu trebuie consumate in exces sunt si cauza constipatiei. Incearca sa ai o viata mai sanatoasa, consuma multe fructe si legume proaspete, apa plata si ceaiuri, fa miscare si nu manca pe fuga. In acest fel vei scapa rapid de constipatie, garantat!

4.64/5 (25)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *