5 uleiuri esentiale care te ajuta sa slabesti

Uleiurile esentiale sunt folosite de peste 6000 de ani, datorita efectelor terapeutice pe care le au. Acestea sunt extrase din plante medicinale. Aromaterapia este renumita pentru stimularea unei parti din creier, care are un impact pozitiv asupra starii fizice, emotionale si mentale. Inhalarea moleculelor de uleiuri esentiale are impact asupra tensiunii arteriale, pulsului, stresului, siluetei si altele. De exemplu, uleiul de levantica este ideal pentru combaterea stresului. De asemenea, poti sa tii o cura de slabire cu uleiuri esentiale. Desigur, va fi nevoie de o dieta corespunzatoare si de utilizarea unor uleiuri esentiale care reduc pofta de mancare sau care accelereaza procesul de slabire.

Care sunt efectele pe care uleiurile esentiale le au pentru slabit

Poti cu usurinta sa tii o cura de slabire cu uleiuri esentiale, insa pe langa acestea, trebuie sa ai grija sa ai o dieta echilibrata. In general, uleiurile esentiale sunt utilizate pentru proprietatile lor antiinflamatorii si anti-imbatranire, astfel ca ele contribuie la mentinerea frumusetii si tineretii pielii. Insa doar unele dintre uleiurile esentiale sunt potrivite pentru slabit. Poti folosi uleiuri doterra pentru slabit,  daca optezi pentru uleiurile cu efect energizant, uleiuri esentiale care reduc pofta de mancare, uleiuri care energizeaza si uleiuri care reduc stresul.

  1. Uleiurile esentiale care te energizeaza.

Acestea sunt utile in cura de slabire cu uleiuri esentiale, intrucat daca ai energie, poti  fi mai activa, ceea ce duce la arderea caloriilor, stimularea metabolismului si topirea grasimilor. In acest sens, poti utiliza:

–       Ulei esential de rozmarin

–       Ulei esential de grapefruit

–       Ulei esential de ghimbir

–       Ulei esential de busuioc

–       Ulei esential de lamaie

–       Ulei esential de menta

  1. Uleiurile esentiale care reduc stresul

Stresul, anxietatea si depresia sunt stari care te impiedica sa slabesti, deoarece toate iti cresc pofta de mancare. Astfel, este important sa folosesti uleiuri esentiale pentru reducerea stresului. Acestea sunt:

–       Ulei esential de mandarina

–       Ulei esential de ylang ylang

–       Ulei esential de patchouli

–       Ulei esential de bergamota

–       Ulei esential de menta

Uleiurile esentiale mentionate sunt uleiuri esentiale care reduc pofta de mancare, energizeaza apetitul si reduc stresul. Pentru o dieta de slabit, este recomandat sa mirosi zilnic trei uleiuri esentiale diferite, pe rand, inainte de mesele principale sau atunci cand ti-e pofta de ceva dulce sau sarat. Este recomandat sa schimbi uleiurile folosite de la o zi la alta.

Top 5 uleiuri esentiale care ajuta la slabire

In continuare, iti vom prezenta cinci uleiuri esentiale pe care le poti utiliza in curele de slabire.

  1. Uleiul esential de grapefruit

Acest ulei esential activeaza enzimele care ajuta la distrugerea grasimilor din organism. Este facut din extract de coaja de grapefruit, care are numerosi compusi precum limonenul, care stimuleaza metabolismul si drenajul limfatic.

Folosit impreuna cu uleiul esential de patchouli, uleiul esential de grapefruit reduce poftele si scade foamea.

  1. Ulei esential de scortisoara

Poti folosi ulei de scortisoara pentru slabit, intrucat acesta regleaza nivelul de zahar din sange, reducand in timp pofta de zahar. Oscilatiile nivelului de zahar sunt printre vinovatele care te determina sa mananci mai mult si sa iei in greutate, astfel ca uleiul esential de scortisoara te va ajuta sa eviti aceste lucruri.

  1. Ulei esential de lamaie

Acesta are proprietati de regenerare si detoxifiere, astfel ca este ideal pentru reducerea apetitului si imbunatatirea starii de spirit.

  1. Ulei esential de menta

Are un continut de peste 70% mentol si este utilizat de secole pentru a trata indigestia. Pe langa aceasta, uleiul esential de menta suprima apetitul.

  1. Ulei esential de ghimbir

Regleaza metabolismul, accelereaza procesul de digestie si procesul de ardere a grasimilor.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *