Limonada probiotica – cum se prepara si de ce este recomandata?

Cand vine vorba despre o bautura racoritoare si savuroasa, care poate fi preparata chiar la tine acasa nimic nu poate invinge limonada probiotica, pe care o vom prezenta astazi. Ce este acest preparat si cu este diferit de restul? Vei afla imediat.

Dupa cum stii, limonadele cumparate sunt pline de zahar, chimicale si tot felul de arome artificiale. Asa ca ar fi mai bine sa optezi pentru ceva natural. Lamaile abunda in vitamina C, antioxidanti si potasiu care iti vor proteja corpul de infectii. Dar cum ar fi daca ai putea sa faci aceasta bautura si mai speciala?!

Ei bine, aici intervine termenul de limonada probiotica, iar astazi vei invata cum sa o prepari. Ideala in sezonul rece, pazindu-te de boli si alte afectiuni specifice frigului.

Limonada probiotica – cum se prepara si de ce este atat de speciala?

In primul rand, sa intelegem ce sunt probioticele. Aceste sunt microorganisme vii care au efecte benefice atunci cand sunt ingerate. Ele se gasesc atat ca suplimente nutritive disponibile in farmacii cat si in mancarurile care fermenteaza ca iaurtul, sana, kefir etc.

Cu ajutorul probioticelor poti imbunatati digestia si sanatatea sistemului digestiv, a inimii si au capacitatea de a intari sistemul imunitar. Pe langa acestea, cateva studii sugereaza ca beneficiul mai putin cunoscut al probioticelor este acela de ardere a grasimilor…mai multe despre probiotice aici >>>

Dar ce sa mai pierdem vremea? Haide sa aflam cum se prepara limonada probiotica:

Ingrediente

  • 12 lamai organice
  • o cana de zer de la iaurt natural
  • 1 cana de zahar organic

Vei avea nevoie de:

  • tifon subtire
  • elastice de plastic (ca cele pt borcan)
  • un borcan sau recipient din sticla de 4 L (sau o damigeana mai mare)

Limonada probiotica – mod de preparare

  1. Extrage zerul. Pur si simplu pune iaurtul natural intr-un bol si acopera-l cu tifon si prinde-l si cu elastice de plastic. Agata-l astfel incat sa picure lichidul din iaurt. Peste cateva ore muta lichidul intr-o cana ( cea despre care vorbeam mai devreme).
  2. Extrage sucul din lamai, vei avea ceva de munca, dar vei vedea ca a meritat!
  3. Amesteca sucul de lamaie in borcan impreuna cu zerul obtinut. Acum adauga apa si zahar dupa propriul gust.

Este indicat sa pui cel putin 1/2 cana de zahar pentru a se produce procesul de fermentatie. Si nu iti face griji, nu va fi prea dulce.

  1. Amesteca bine si acopera borcanul si lasa-l la temperatura camerei, pret de 2 zile.
  2. Bucura-te de aceasta bautura minunata si sanatoasa si nu uita sa le oferi si celor mici, pentru a le fortifica sistemul imunitar.
5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *