Purificarea de primavara. Sucuri si smoothie-uri?

Daca si tu vrei ca organismul tau sa elimine rezidurile acumulate, atunci purificarea de primavara poate fi cea mai buna idee. Asa ca o sa-ti propunem cateva idei, pe care le poti aplica cu usurinta, pentru a scapa de toxine.

Sezonul cald se apropie cu pasi repezi, ceea ce inseamna ca este cel mai bun moment pentru a avea grija de silueta. Asadar, primul pas ar fi acela de a elimina mancarea de tip „junk food”. Stim ca poate fi greu, dar purificarea de primavara poate deveni o chestiune simpla si la indemana oricui, daca urmaresti cateva reguli de baza.

Asadar, dupa ce ai aruncat mancarea nesanatoasa, este vremea sa incepi sa faci miscare. Nu conteaza ca alegi sa faci fitness, sa alergi sau sa practici yoga. Incearca unul dintre acestea, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Purificarea de primavara. Cu ce sa incepi?

Incepe prin a fi atenta la ce bei. Redu consumul de cafele si ceaiuri cu cofeina si creste-l pe cel de apa plata alcalina (cu ph mare). Nu uita sa incepi ziua cu un pahar mare de apa, consumat direct pe stomacul gol. Vei remarca faptul ca te va ajuta sa ai un tranzit intestinal mai bun. Desigur, vei merge mai des la toaleta cand vei creste consumul de apa, dar nu-ti face griji. Este cea mai buna idee pentru elimina kilogramele in plus, in mod facil si rapid.

Consuma mai multe legume din familia cruciferelor. Ne referim aici la broccoli, conopida, rucola, varza de bruxelles, varza kale, gulia, ridichiile. Aceste legume abunda in minerale, vitamine si antioxidanti, asa ca nu te feri sa le consumi cat mai des, chiar si atunci cand nu tii dieta.

Nu uita de ghimbir, are proprietati remarcabile atunci cand vorbim despre digestie. Consumat inainte de masa, in limonade sau ceaiuri, este o adevarata binefacere pentru organism. In special pentru acelea dintre voi care au probleme cu stomacul. Consuma ceai de ghimbir sau apa in care adaugi ghimbir maruntit, in fiecare zi.

Apa de ghimbir – ce trebuie sa stii

Ghimbirul este cunoscut pentru proprietatile sale medicinale si ca un adevarat adjuvant pentru problemele digestive inca din anii 500 I.Hr. Confucius a fost printre primii scriitori care a mentionat acest aliment remarcabil.

Ghimbirul iti da acel impuls si cand vrei sa slabesti, dar si atunci cand ai nevoie de o imunitate mai puternica. Sa iti mai spunem ca este de un real folos si atunci cand esti racita? Probabil ai auzit si de ceaiul de ghimbir, care este la fel de eficient…mai multe despre apa cu ghimbir >>>

Purificarea de primavara. Sucuri si smoothie-uri?

Da, macar pentru 2-3 zile. Incearca urmatorul experiment: consuma doar fructe si legume pret de cateva zile, in forma cruda sau sub forma de sucuri, smoothie-uri. Dupa aceasta perioada te vei simti mai bine, mai mult ca sigur.

Sau poti manca doar salate de cruditati, daca varianta cu sucurile ti se pare complicata. In sucuri, poti pune morcovi, sfecla, mere, telina, castravete, etc. Practic, cam orice leguma poate deveni suc sau smoothie. Avantajul cu sucurile consta in faptul ca le poti consuma mai repede, nu vei mai fi nevoita sa mananci 3 salate, asa ca „scapi” mai usor. Iar senzatia de foame va fi redusa, pentru ca sucurile sunt, la randul lor, bogate in calorii, nutrienti si vitamine.

Oricum, nu uita sa mananci mai des fructe si legume crude, chiar daca nu esti la detox. Pielea ta va arata mai bine, vei avea mai multa energie, iar starea ta de spirit va fi mai buna, per total.

Nu ne crezi? Incearca si te vei convinge, succes!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *