Dieta marocana sau cum sa slabesti sanatos

Vrei sa stii de ce dieta marocana va fi un real succes in momentul in care vei decide ca vrei sa slabesti sanatos si repede? Ei bine, poate ca nu stiai dar cei din Maroc au un stil de viata ordonat si sanatos. Desi pare ca mananca fast-food deseori, poate ar fi bine sa fii mai atenta la combinatiile alimentare pe care acestia le aleg.

De cele mai multe ori dieta marocana abunda in fructe si legume proaspete, sucuri de portocale, rodie si muuulte alte alimente super sanatoase si hranitoare.

Da, este adevarat ca marocanii consuma miel si oaie, dar gatite intr-o maniera sanatoasa, asa ca iti recomandam sa testezi mancarea marocana, atunci cand vei avea ocazia. Nu de alta, dar vei ramane surprinsa de savoarea sa si vei vrea chiar tu sa tii dieta, garantat!

Dieta marocana – despre ce este vorba?

Vei include in meniul tau zilnic fructe, cereale, legume, carne, peste si fructe de mare, asa ca pentru vegetarieni dieta marocana va fi o adevarata binecuvantare.

Apropo, retetele pe baza de naut despre care am mai vorbim sunt de origine araba, asa ca ar trebui sa le incerci. O salata cu naut fiert, legume si condimente sau un humus pot fi alegerea ideala pentru un pranz sanatos si hranitor. Frumusetea consta in faptul ca nu trebuie sa mananci mult pentru a te satura, iar painea poate fi inlocuita de lipii sau salate cu rodii.

Retete cu naut – simple si usor de preparat:

  1. Hummus

Ingrediente

– 500 grame naut ( la conserva, daca nu ai timp sa il lasi la inmuiat)
– zeama de la o lamaie
– cateva linguri pasta de susan (tahini)
– sare
– piper…vezi retetele cu naut aici >>>

Ce poti manca in dieta marocana?

Peste si fructe de mare. Da, marocanii consuma din abundenta asa ca iti recomandam sa faci si tu asta mai des. In acest regim de slabire va trebui sa alegi retetele lor si sa mananci in fiecare zi in acest stil. De fapt, in asta consta dieta marocana. Desigur, va trebui sa faci miscare si sa bei multa apa zilnic. Ar mai fi indicat sa nu mananci dupa ora 19, pentru a reusi sa slabesti mai repede.

Dupa cum spuneam, retetele marocane care au la baza peste si fructe de mare ar trebui testate mai des. Acestea contin minerale, grasimi, omega 3, ceea ce favorizeaza procesul de slabire.

Puiul, vita si mielul sunt cele mai consumate tipuri de carne din bucataria marocana, iar condimentele sunt esentiale pentru a obtine retetele cele mai bune.

Cereale. Recomandate in orice diete, acestea au rolul de a te ajuta sa ai o digestie mai buna, datorita continutului ridicat de fibre. Asa ca bolile de inima, cancerul de colon si constipatia nu vor reprezenta o problema pentru tine. Couscous-ul este un preparat esential in Maroc, putand fi folosit in combinatie cu plante aromatice si condimente, diverse tipuri de carne, peste, fructe de mare, salate, legume, dar merge chiar si cu dulciuri.

Lintea este alta garnitura si mancare extrem de populara in Maroc, asa ca nu uita sa o consumi mai des.

Fructe si legume. Cat mai des si cat mai proaspete! Portocalele, pepenii si bananele sunt cele mai populare in Maroc, asa ca nu le omite. Consuma-le alaturi de cereale integrale, de dimineata. Rodia este iarasi minunata in diete, opteaza pentru salate si sucuri de rodie, nu vei regreta.

Dieta marocana si condimentele

In acest regim de slabire va trebui sa te familiarizezi cu turmericul, ghimbirul, sarea, piperul, oregano, cimbrul, sofranul, coriandrul si multe alte condimente exotice pe care le poti gasi. In acest fel vei preveni bolile specifice sistemului imunitar si cele de inima. Si unde mai pui ca vei incuraja si procesul de slabire?!

Ceaiul este bautura esentiala in Maroc, consumata de toata lumea. Indiferent de situatie acestia consuma ceai de menta neindulcit, chiar si inainte de masa, dar si dupa. Alege sa bei si tu mai multe ceaiuri si vezi cum te simti. Cu siguranta ceaiurile naturale iti vor da energie si vor sustine procesul de eliminare a grasimilor.

In dieta marocana va fi o placere sa experimentezi retete noi si interesante, iar tu vei descoperi savoarea retetelor arabesti. Nu uita sa te limitezi la portii mici si sa nu exagerezi cu nimic, succes!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *