Dieta Ornish – sanatate si o silueta de vis!

Este momentul sa descoperi dieta Ornish, un regim de slabire foarte apreciat in Statele Unite, avand si capacitatea de a preveni bolile cronice. Da, este in top 10 in clasamentul celor mai eficiente diete din 2018 si tu esti pe cale sa afli in curand de ce.

Dieta Ornish te poate ajuta sa ai un trup mai armonios dar si sa previi boli cronice precum cele de inima, diabetul si chiar cancerul de prostata sau de san. Sa mai spunem ca te poate ajuta si sa previi procesul de imbatranire? Acest regim de slabire eficace te poate ajuta sa scapi de aproximativ 10 kilograme in 2 saptamani! Nu suna rau, nu-i asa?

Iar vestile bune nu se opresc aici. Nu este un regim foarte complex, ci mai degraba despre schimbarea anumitor obiceiuri care ar putea fi nocive pentru sanatatea ta. Haide sa descoperim impreuna despre ce este vorba.

Dieta Ornish. Este momentul sa afli ce ar trebui sa mananci

Incepem prin a preciza ca Dean Ornish este profesorul de la Facultatea de Medicina California, SUA, fiind totodata si fondatorul Institutului de Cercetare in medicina Preventiva de langa Sausalito, California.

Ei bine, asa cum probabil ai intuit deja, dieta Ornish a fost creata de acest faimos profesor, care a reusit sa gaseasca combinatia perfecta pentru a incuraja procesul de slabire, dar si sanatatea organismului.

De ce ai nevoie pentru a slabi sanatos si a tine la distante bolile cronice? Nutritie buna, sport, eliberarea stresului si sprijinul celor dragi! Credeai ca partea emotionala nu conteaza chiar atat de mult in cadrul unui regim? Uita aceste conceptii, este mai mult decat importanta. Vom reveni la aceasta chestiune.

Profesorul ne incurajeaza sa cumparam alimente foarte sanatoase si sa le uitam pe cele nocive, cum ar fi cele de tip fast-food sau semiprocesate. Tocmai de aceea iti vom oferi un exemplu de meniu pentru a sti mai bine ce poti consuma in aceasta perioada.

Ai voie sa mananci din belsug: leguminoase, fasole, naut, linte, fructe si legume proaspete, cereale integrale.

Moderat poti consuma: lactate degresate, albusuri, alimente sarace in grasimi si zahar.

EVITA pe cat posibil: carnea, uleiurile, margarina, untul, creme de branza, avocado, seminte, nuci, lactate grase, sirop de porumb, fructoza, alcool.

Dieta Ornish – MENIU ideal

Mic dejun: omleta din 2 albusuri, fara ulei si cu legume la gratar, un cartof copt, cateva cirese sau capsune/ un baton de cereale, un iaurt grecesc si o mana de afine/ omleta din tofu, dovlecei la gratar, o felie de pepene.

Gustare: o piersica si un iaurt degresat/ un smoothie de ananas si pere/ fructe de sezon

Pranz: o felie de mamaliga si mancare de fasole verde, salata verde/ paste integrale cu legume si o salata de cruditati/ tacos de legume si o salata verde

Gustare: 3 linguri de humus cu castraveti proaspeti/ 2 morcovi si crema de legume/ biscuiti din cereale integrale

Cina: ciuperci si spanac la cuptor alaturi de o salata verde/ ciuperci pleurotus la cuptor cu o salata de sfecla, budinca de ciocolata/ mancare picanta de legume, o cana de orez brun alaturi de o salata verde, 2 felii de ananas

Asadar, dupa cum bine vezi in aceste 14 zile vei manca super sanatos, hranitor si vei evita carnea! Nu-ti face griji, mancarea de acest gen este satioasa si hranitoare, asa ca nu vei regreta ca ai luat aceasta decizie.

Dieta Ornish – fii calma, relaxata si increzatoare

Daca intr-adevar vrei sa ai rezultate pe masura asteptarilor, nu uita ce ti-am precizat mai sus. Este important de inteles ca o dieta bazata pe o nutritie sanatoasa poate face minuni. Dar in special daca este sustinuta de sport si yoga, mai declara profesorul. Yoga te poate ajuta sa te eliberezi de stres, iar daca ai sprijinul celor dragi lucrurile vor merge si mai bine.

Cauta compania oamenilor interesati de o viata mai sanatoasa si un mod optim de a manca. Cu siguranta vei reusi sa slabesti si sa ai o sanatate de fier, daca vei urma aceste sfaturi, succes!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *