Regim de vacanta – cum poti slabi in timpul liber?

Daca tu ai senzatia ca nu poti slabi in concediu te inseli, in special avand in vedere ca exista un regim de vacanta pe care-l poti urma fara probleme. Este vorba despre faptul ca, si atunci cand te afli in perioada ta libera, tot poti face multe lucruri pentru a da jos acele kilograme in plus!

Si ce daca tocmai esti pe plajele Mediteranei sau in muntii Alpi? Nu inseamna ca atunci cand esti in concediu trebuie doar sa mananci si sa stai cat este ziua de lunga. Desigur ca este minunat sa admiri peisajele, dar poti urma si un regim de vacanta in aceasta perioada.

Vei vedea imediat despre ce este vorba si vei intelege mai bine ce poti face chiar si atunci, pentru a slabi inteligent.

Regim de vacanta – cum slabesti in concediu?!

Ei bine, va fi nevoie sa urmezi cateva reguli importante, dar cu siguranta nu vei regreta. In primul rand, va fi necesar sa accepti ca trebuie sa fii disciplinata. Da, este foarte important de retinut faptul ca NU vei putea sa mananci orice iti doresti! Dar rezultatele vor fi pe masura asteptarilor. Dar stai linistita, nu vei muri de foame, nicidecum. Ba chiar din contra, vei manca sanatos si copios, chiar si in aceste conditii.

Asadar, haide sa vedem ce presupune acest regim de vacanta:

Mic dejun – fructe de sezon ( in special daca esti intr-o tara exotica), iaurt fara grasimi, un ceai sau o cafea fara zahar/ budinca din seminte de chia alaturi de cateva fructe de sezon/ omleta simpla cu rosii proaspete si 2 felii de paine integrala

Gustare – o mana de nuci sau de caju/ 50 grame de migdale/ o cana de suc de grapefruit/ o cana de lapte vegetal

Pranz – o mana de fasole verde inabusita si o felie de peste la gratar/ orez cu legume si o felie de pui plus o salata de cruditati/ supa crema de legume si o portie de paste cu legume

Gustare – un baton de cereale integrale/ cateva fructe uscate/ o felie de pepene

Cina – peste la gratar cu legume/ orez integral cu legume si ciuperci/ gratar de pui si o salata verde/ peste afumat cu lamaie si o felie de paine integrala

Dupa cum vezi, acest regim de vacanta nu este deloc unul greu, asa ca de acum incolo ai face bine sa il respecti atunci cand mergi in vacanta. In loc sa te ingrasi vei reusi sa dai jos cateva kilograme bune si te vei simti mai bine ca oricand in concediu.

Regim de vacanta – nu uita de miscare!

Alt secret pentru a obtine un trup de vis atunci cand esti in vacanta este acela de a face miscare. Nu conteaza ca este vorba despre alergat, plimbari sau alte activitati similare. Cel mai important este sa nu te opresti si sa faci sport. Incearca sa faci 30 de minute de cardio de dimineata, mers pe jos zilnic, alergat.

Desigur, poti opta si pentru un hotel care are sala de sport, iar asa lucrurile vor sta si mai bine. In fiecare dimineata vei putea merge la sala, asa ca totul va decurge conform planului. Nu uita ca este bine sa mananci ultima masa in jur de ora 20 sau 21 sa zicem, in special daca te culci tarziu, fiind in vacanta.

Un regim de vacanta intelept te va ajuta sa ai o silueta de vis in continuare. Si tine minte: atunci cand mergi in vacanta nu trebuie sa exagerezi cu mancarea. Te vei simti mereu balonata, iar cand te vei intoarce vei fi suparata pentru kilogramele in plus.

Ce sa mananci cand iesi in oras – sfaturi utile, usor de aplicat

Pentru a te bucura de iesiri “nevinovate”, va trebui sa fii putin mai disciplinata. Cu riscul de a parea pretentioasa, trebuie sa stii ce intrebari ar fi indicat sa adresezi chelnerului. Doar acesta te poate lamuri asupra anumitor aspecte culinare.

Produsul tau a fost prajit? Sau congelat? Vine cu paine alba sau cartofi prajiti? Portiile sunt mari? Toate aceste lucruri trebuie avute in vedere. Pentru a avea o viata mai sanatoasa, este bine sa fii echilibrata…vezi ce este bine sa mananci aici >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *