Ceaiul din frunze de zmeura. De ce sa-l consumi?

Despre ceaiul din frunze de zmeura poate ca nu ai auzit vorbindu-se, dar cu siguranta vei dori sa stii la ce folosesc aceste plante. Da, este cat se poate de adevarat, acest ceai are nenumarate beneficii, asa ca nu doar zmeura este cea care te va desfata cu gustul si vitaminele sale.

Ce beneficii are ceaiul din frunze de zmeura? Ei bine, vei placut surprinsa sa afli ca acest ceai are rolul de a creste fertilitatea, sustine sistemul imunitar, protejeaza sanatatea cardiovasculara, duce la scaderea inflamatiilor si sustine un metabolism mai rapid.

Sa mai spunem si ca poate regla nivelul hormonilor si vindeca durerile de stomac? Probabil ca esti surprinsa sa afli atatea beneficii. Plantele ne pot ajuta in mai multe situatii decat stim. Asa ca haide sa descoperim impreuna beneficiile acestora.

Ceaiul din frunze de zmeura – ce beneficii are pentru sanatatea ta?

Vindeca digestia. Cat se poate de adevarat, iar tie nu-ti ramane altceva de facut decat sa verifici ca asa este. Datorita proprietatilor antiinflamatorii, durerile de stomac vor fi atenuate si va fi prevenita si constipatia. Te poate ajuta si sa scapi de balonare si crampe musculare, asa ca va fi un ajutor de nadejde.

Are grija de sarcina. Se pare ca sustine bunul mers al sarcinii, avand efecte pozitive asupra peretilor uterini. Desigur ca inca sunt studii in acest sens, asa ca ramane de vazut ce se va concretiza. ATENTIE! Vorbeste cu un medic inainte, in special daca ai parte de o sarcina mai dificila.

Probleme cardiovasculare. Este adevarat ca inima ta va fi in siguranta, avand in vedere ca va scadea tensiunea arteriala, dar va fi protejat si sistemul cardiovascular, vor fi prevenite accidentele vasculare, etc. Si asta doar cu un simplu ceai.

Protejeaza imunitatea. Vitamina C sustine metabolismul si sistemul imunitar, asa ca vei fi mai in siguranta. Atat timp cat ceaiul de frunze de zmeura este consumat cu regularitate isi va face efectul si te va ajuta sa mentii o stare de sanatate optima.

Ceaiul din frunze de zmeura – sustine fertilitatea!

Vei deveni mai fertila. Asa ca, daca esti pe punctul de a face un copil nu ar fi rau sa bei mai des acest ceai. Iti va regla nivelul de hormoni, iar capacitatea de reproducere va fi sporita.

Scade inflamatiile. Ceaiul din frunze de zmeura va duce la ameliorarea simptomelor bolilor caracteristice. Vorbim aici de artrita, dureri de cap, migrene, stres, etc.

O piele mai frumoasa. Daca vrei si tu ca pielea ta sa arate mai bine si sa fie mai sanatoasa, atunci incearca sa consumi mai des vitaminele C si E. Dar avem vesti bune, ceaiul le contine, asa ca va duce la reducerea inflamatiilor si bolilor tipice (acnee, eczeme, iritatii, etc).

Sustine procesul de slabire. Daca si tu vrei sa slabesti si sa stimulezi procesul de stimulare a metabolismului nu mai sta pe ganduri. Vei vedea ca vei slabi mai usor in acest fel. De asemenea, tine minte ca zmeura este o gustare cu putine calorii, care sigur te poate ajuta in aceasta situatie.

Ceaiul din frunze de zmeura – cat trebuie sa bei?

Pentru a avea parte de aceste beneficii, ar fi indicat sa bei in jur de 2-3 cani pe zi, in special daca vrei sa vezi rezultate mai bune. Chiar si in sarcina, dar respectand specificatiile de mai sus!

Ceaiul din frunze de zmeura te poate ajuta si in cazuri de gripa, asa ca nu-l evita. Vei vedea ca are o serie importanta de beneficii pentru sanatate. Iar daca te asiguri ca cel pe care-l cumperi este de factura bio, lucrurile vor sta si mai bine. Pentru ca in acest fel vei sti sigur ca ai parte de cele mai bune efecte ale plantei.

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *