8 solutii naturale pentru incalzirea extremitatilor

Raceala mainilor si a picioarelor este cauzata de raspunsul corpului la mentinerea temperaturii. Dar in unele cazuri, extremitatile reci pot aparea drept urmare a unor probleme de sanatate. Diabet, circulatie periferica precara, hipotermie, stress, lucrul indelungat cu unelte care vibreaza, supraponderalitate sunt doar cateva dintre posibilele cauze ale extremitatilor reci. Pentru incalzirea mainilor si a picioarelor, exista cateva solutii naturale pe care le poti incerca si tu.

8 solutii naturale pentru incalzirea extremitatilor

1. Baie cu mirodenii

Pune in apa in care urmeaza sa faci baie, piper negru, scortisoara, piper rosu, oregano si ghimbir. Rade ghimbirul, macina piperul si pune toate ingredientele intr-o sita. Pune apa fierbinte in cada, prin sita. Acum tot ce trebuie sa faci este sa te relaxezi. Repeta procedeul de minim 3 ori pe saptamana.

2. Piper rosu

Presara o jumatate de lingurita de piper rosu in manusi si sosete. Piperul rosu contine capsaicina, substanta care imbunatateste circulatia sangelui si ajuta la incalzirea mainilor si a picioarelor.
Mai poti folosi crema hidratanta cu capsaicina pe care sa o poti folosi atat pentru hidratare cat si pentru imbunatatirea circulatiei.

3. Radacina de ghimbir

Ghimbirul poate fi folosit ca si ingredient pentru prepararea diferitelor retete, dar pe langa gustul sau distinct si aromat, are si proprietati medicinale.

Ghimbirul previne formarea cheagurilor de sange si ajuta la incalzirea sangelui. Pentru incalzirea extremitatilor, radacina de ghimbir poate fi folosita in doua feluri:

  • Bea ceai fierbinte de ghimbir, sau
  • Pune radacina de ghimbir rasa in apa in care faci baie.

4. Usturoi

Usturoiul are multe intrebuintari si aduce nenumarate beneficii sanatatii. Deseori folosit ca si antibiotic natural si pentru cresterea imunitatii, usturoiul poate fi folosit si impotriva extremitatilor reci. Un singur catel de usturoi pe zi te ajuta sa tii racelile departe de tine, iar daca vei consuma mai mult, el te va ajuta sa iti incalzesti corpul.

5. Exercitii fizice si sport

Sportul pune in miscare sangele si duce la incalzirea corpului. Este recomandat sa faci miscare pentru minim 20 de minute pe zi.

Miscarea duce la scaderea colesterolului, previne bolile de inima, de oase si ajuta la intinerirea celulelor. Fa miscare pentru a iti incalzi mainile si picioarele.

Sfat: daca lucrezi stand jos, este recomandat sa iei o pauza la fiecare 60 de minute. Mergi, iesi la aer curat, bea un pahar de apa. Chiar si 5-10 minute de mers pe jos vor duce la o mai buna circulatie periferica.

6. Omega-3

Consuma alimente bogate in omega-3 pentru a imbunatati circulatia sangvina. Acizii grasi de omega-3 ajuta la curatarea arterelor si la mentinerea sanatatii sistemului circulator. Consuma alimente pe baza de peste pentru a beneficia de calitatile naturale ale omega-3.

7. Masaj

Maseaza mainile si picioarele pentru a le incalzi. Este un remediu la indemana care imbunatateste circulatia sangelui si inlatura raceala extremitatilor. Pentru incalzirea eficienta, maseaza manile si picioarele cu ulei de masline sau de susan, dar care sa fi fost incalzit in prealabil.

8. Fructe de padure

Fructele de padure sunt deosebit de benefice pentru incalzirea corpului. Mai poti adauga ginko biloba, piper sau ghimbir pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *