Mancatul seara, ingrasa sau nu?

Nu putine sunt persoanele care se intreaba daca mancatul seara ingrasa sau nu, iar milioane de femei din intreaga lume se feresc sa mai guste ceva, dupa ora 18.00.

Dar asa sa fie oare asa? Este atat de periculos pentru silueta sa mananci seara sau este un mit? Ne-am propus sa explicam pas cu pas, ce se petrece cu organismul daca se consuma alimente seara.

Mancatul seara nu este indicat?

Una este ca nu e sanatos sa mananci seara, pentru ca vei ingreuna digestia, iar organismul tau va trebui sa munceasca mult si bine dupa ce tu ai adormit de mult timp. Cu totul altceva se petrece daca vei manca ceva lejer. De fapt, nu te vei ingrasa si vei mentine o stare de sanatate.

Dar sa vedem concret ce se petrece. Cel mai important este sa fii atenta la mesajele pe care ti le transmite corpul tau.

Daca observi ca iti este foarte foame, probabil ca nu ar trebui sa te infometezi. Este important doar sa pastrezi un echilibru caloric.

Studiile arata ca nu te vei ingrasa daca vei manca atunci cand iti este foame, deoarece in acel moment organismul tau are nevoie mare de energie.

Problema consta, de fapt, in rontaitul diverselor gustari pline de calorii, inainte de masa. De asemenea, dezvata-te de obiceiul de a manca tot din farfurie, chiar daca te-ai saturat. In momentul in care continui sa mananci mai mult decat trebuie, poti fi sigura ca te vei ingrasa.

Mancatul seara nu este o problema atat timp cat este un proces echilibrat. Daca vrei sa scapi de grasimea inestetica, cel mai bine ar fi sa iti pastrezi masa musculara.

Iar daca nu vei manca seara, mai ales daca te si antrenezi, masa musculara se va degrada. Asa ca nu este o solutie sa consumi foarte putine alimente.

Mancatul seara este un mit

De fapt, important este sa eviti dulciurile, grasimile, cartofii, pastele, orezul si painea. Poti manca inainte cu cateva ore de culcare, in special daca te-ai antrenat.

Dar este necesar sa optezi pentru fructe, legume inabusite, branza slaba, etc.

Deci, mancatul seara, chiar si dupa ora 18.00 nu ingrasa, atat timp cat ai grija ca hrana pe care care o consumi sa fie calitativa. Aceasta este conditia esentiala pentru a-ti mentine silueta si a slabi, atunci cand este cazul.

De fapt, mancarea sanatoasa, sportul si eliberarea de stres sunt factorii cei mai importanti pentru a slabi si de ce nu, a avea o viata mai frumoasa.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *