Dieta inteligenta pentru sezonul cald – ce ai de facut?

Dieta inteligenta pentru sezonul cald s-ar putea sa te surprinda placut. In special ca nu vorbim despre interminabilele regimuri de slabire in care ai tot felul de restrictii ciudate. De data aceasta, vom discuta despre faptul ca mancarea sanatoasa, specifica sezonului in care ne aflam, poate face minuni.

Desigur ca vor exista si aici cateva idei demne de urmat. In special daca vrei sa slabesti 5-7 kilograme. Nu iti face griji, in aceasta dieta inteligenta pe care urmeaza sa ti-o prezentam nu va trebui sa te lupti cu morile de vant, pentru ca planul este cat se poate de concret.

Practic, vei elimina mancarea nesanatoasa, care abunda in pesticide, chimicale si alte „minuni” de acest gen si vei trece la un regim mai sanatos de viata. Apropo, stiai ca inteleptii considerau ca este indicat sa mancam ce ne ofera natura in acel moment? Asa ca nu uita de ciorba de loboda, mancarea de urzici si leurda, salate verzi cu ridichi, etc. Toate acestea ar fi bine sa le consumi cat mai des. In special ca vor ajuta la detoxifierea organismului.

Dieta inteligenta pentru sezonul cald – incepe cu dreptul!

Pentru a-ti veni in ajutor, iti vom prezenta cum trebuie sa arate un meniu in cadrul acestei diete. Te poti orienta si adapta in functie de necesitati si de alimentele disponibile la acel moment.

MENIU:

Mic dejun – un bol cu cereale integrale (5 linguri, se pot lasa la inmuiat de seara, pentru a se manca mai lejer, impreuna cu nuci, seminte, etc), fructe de sezon, lapte vegetal/ 2 felii de paine prajita integrala, avocado, salata de rosii cherry/ omleta si salata verde, o felie de paine integrala

Gustare – un mar/ 5 migdale/ o mana de fructe de padure/ un pahar cu smoothie/ un suc de grapefruit

Pranz – o supa crema de legume, mancare de leurda/ ciorba de loboda, peste la gratar cu salata verde/ mancare de spanac, un copanel de pui fiert

Gustare – un iaurt vegetal/ cateva nuci/ un morcov crud/ un kiwi/ o felie de ananas

Cina – paste integrale cu legume la cuptor/ peste la gratar sau cuptor, alaturi de sparanghel sau broccoli/ salata greceasca/ salata de vinete, cateva rondele de orez

Evident ca in functie de cat de foame iti este intr-o seara, vei alege si cina ideala la acel moment. Desigur ca poti varia alimentele dupa bunul plac, dar ai doua reguli de aur: mananca doar atat cat ai nevoie ca sa te saturi, dar nu cauta sa fii plina si sa mananci pana la refuz. De asemenea, iti vei gati chiar tu mancarea. Nu iti face griji, poti gati pentru 2-3 zile daca nu ai timpul necesar pentru a prepara in fiecare zi.

Dieta inteligenta pentru sezonul cald – nu uita de miscare si hidratare

Pentru a te bucura de cele mai bune rezultate, nu uita sa bei apa din abundenta si sa faci miscare in fiecare zi. Macar o plimbare de cel putin 30 de minute. De asemenea, de 3 ori pe saptamana iti recomandam sa mergi la sala de fitness sau sa practici acasa o activitate cardio. Poti sa alergi sau sa lucrezi exercitii cu gantere, alegerea iti apartine. Dar un lucru este cert: trebuie sa faci exercitii de tip cardio, sunt esentiale pentru cele care vor sa dea jos cateva kilograme.

Nu uita sa pastrezi o atitudine pozitiva si sa elimini in proportie de 100% (daca poti) semipreparatele, mancarea de tip fast-food, sucurile carbogazoase, dulciurile pe baza de zahar, fainoasele, etc. Cu siguranta ai inteles ideea, ai incredere in tine si mergi pana la capat, succes!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *