Micul dejun perfect – iata ce contine!

Cu siguranta si tu ai vrea sa stii care este micul dejun perfect, acela care te poate ajuta sa mentii o stare de sanatate optima, fara sa ingreuneze digestia.

Ca majoritatea femeilor, probabil esti interesata de silueta, asa ca vrei sa te asiguri ca mananci sanatos, hranitor si…gustos!

Micul dejun perfect, cel putin din punctul nostru de vedere, este ideea unor nutritionisti din SUA, care sunt de parere ca avem o varietate considerabila la dispozitie.

Cine a zis ca la micul dejun putem savura doar omleta, sunca si branza? In mod evident asa am fost obisnuiti, dar exista mic dejun savuros si dincolo de oua, te asiguram.

Daca si tu te-ai saturat de micul dejun clasic, este momentul sa intelegi ce inseamna sa mananci ceva deosebit, la fiecare masa.

Micul dejun perfect – cum se realizeaza?

Acest mic dejun este minunat in special pentru cei care vor sa regleze glicemia, sa scada colesterolul sau sa elimine grasimea de la nivel abdominal.

Dupa cum stii deja, micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, asa ca ar fi ideal sa fie unul sanatos si hranitor.

IMPORTANT! Nu sari peste aceasta masa, fie ca mananci ceva lejer sau mai consistent.

Rezerva-ti macar 20 de minute pentru a prepara ceva, nu vei regreta in timp aceasta decizie, te asiguram!

Ca sa intelegi mai bine, te anunta ca micul dejun perfect contine seminte de chia si fulgi de ovaz. Ambele ingrediente sunt super sanatoase si vor da metabolismului acel impuls necesar pentru ca tu sa functionezi bine intreaga zi. La inceput s-ar putea sa ti se para ciudat sa mananci asa, dar in timp vei intelege ca este cea mai buna idee.

Da, micul dejun perfect te va ajuta sa slabesti si grasimea de pe abdomen va fi topita, in timp. Ovazul abunda in fibre calitative, care vor echilibra toate functiile importante digestive.

Plus ca are in compozitie proteine si minerale. De asemenea, semintele de chia au in compozitie Omega 3 si 6 si abunda in calciu, contin mai mult decat produsele lactate. Va ajuta inima sa functioneze sanatos si vei avea la dispozitie antioxidanti din belsug.

Semintele de chia sunt recomandate celor care sufera de artrita si vei avea ocazia sa ai un colesterol bun.

Micul dejun perfect – iata de contine

Ingrediente:

  • 1 cana de ovaz
  • 2 cesti de apa
  • 2 lingurite de pudra de vanilie
  • 1 lingurita de pudra de scortisoara
  • 2 linguri de miere
  • un varf de sare
  • 4 linguri de seminte de chia

Mod de preparare

Intr-o oala vei pune apa, scortisoara si vanilie. Vei fierbe compozitia si vei lasa un pic sa se raceasca apoi. Dupa aceea vei pune ovazul, si vei pune din nou totul la fiert pentru 5 minute. Apoi vei lasa la racit si vei acoperi vasul, pentru 5 minute.

La final, vei pune mierea si sarea si vei amesteca totul foarte bine. Pune semintele de chia la final si savureaza micul dejun perfect! Poti pune si fructe de sezon precum zmeura, mure sau afine.

Cu siguranta vei fi fericita sa savurezi acest mic dejun grozav!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *