Dieta dupa 50 de ani – ce sucuri naturale sa bei?

Dieta dupa 50 de ani ar trebui sa fie tratata cu seriozitate. In sensul ca ar fi indicat sa acordam o mai mare atentie la ceea ce mancam. Desigur ca aceasta regula este valabila in toate situatiile. Dar cand inaintam in varsta, devine si mai importanta pentru noi.

Despre dieta pentru femei trecute de 50 de ani nu am discutat prea multe, dar un lucru este cert: fructele si legumele trebuie consumate cu precadere! In special ca avem nevoie de un aport de vitamine, fibre si antioxidanti mai crescut, pentru a ne feri de boli si a incetini procesul de imbatranire.

Dar pentru a intelege ce ai de facut, o sa iti prezentam mai multe informatii utile. De asemenea, sucurile naturale, realizate chiar de tine, acasa, nu ar trebui sa lipseasca din alimentatie.

Dieta dupa 50 de ani – antioxidantii si fibrele, cele mai importante aspecte!

Specialistii in domeniu recomanda sa diminuam consumul de carne si sa-l sporim pe cel de fructe si legume. De asemenea, sucurile din cruditati, realizate de tine, fara adaosuri, sunt cea mai facila maniera de a ne mentine tinere si sanatoase.

De exemplu, poti realiza un suc de sfecla, morcovi si mere. Minunat pentru sistemul imunitar, te fereste de cancer si incetineste procesul de imbatranire. Sucul de rodie, combinat cu cel de portocale este alta varianta minunat de a ne mentine organismul tanar.

Nu uitati de smoothie-uri, alta idee perfecta pentru a consuma fructe si legume. Poti realiza smoothie din fructe de padure, capsune, banane, mere, salata verde, spanac si multe altele.

Smoothie verde – tu cum il prepari?

Stii deja ca exista nenumarate retete pentru smoothie si probabil ca le-ai selectat deja pe cele care iti plac cel mai mult. Astazi vorbim despre o reteta noua, care te va ajuta sa favorizezi pierderea kilogramelor in plus.

Iata cum se prepara:

– un castravete

– o mana de frunze de spanac

– 2 felii de ananas proaspat

– o cana cu apa de nuca de cocos/apa plata…vezi reteta completa aici >>>

Dieta dupa 50 de ani. De ce sa consumi mai multe fructe si legume?

Pentru ca acestea regleaza glicemia, un lucru esential pentru cei trecuti de prima tinerete. De asemenea, aceste sucuri din fructe si legume contin multe fibre si cantitati reduse de zahar. Adica te vor tine departe de bolile cronice, precum diabetul, cele cardiace sau cancerul.

Plus ca un suc de mere cu capsune sau un smoothie realizat din aceleasi ingrediente iti va bucura papilele gustative. Sunt absolut delicioase si usor de preparat, asa ca nu ai de ce sa-ti faci probleme.

Fibrele din legume sunt extrem de sanatoase, la fel si antioxidantii, vitaminele si mineralele. Consuma mai des broccoli, conopida, sparanghel, rosii, ulei de masline, salata verde, branza feta, castraveti, rodii, afine, zmeura, seminte si nuci.

Nu doar ca vei slabi, dar vei remarca faptul ca tonusul tau va creste si te vei simti mai tanara ca oricand!

5/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *