De ce sa faci mai multa miscare, in 2022?

De ce sa faci mai multa miscare, in noul an? Pentru ca te va ajuta sa reintri in forma. Sau sa dobandesti una, daca este cazul. In 2022 se pare ca omenirea va intra in normalitate. Asa ca si tu ar trebui sa faci un pas, la propriu, si sa reincepi sa te bucuri de efortul fizic.

Ca sa nu mai spunem ca sportul este una dintre cele mai bune modalitati de a tine bolile departe…De ce sa faci miscare? Pentru ca vei avea un sistem imunitar mai puternic, un trup zvelt si vei fi mai fericita.

Da, starea noastra de spirit este influentata puternic de activitatile pe care le facem, asa ca este momentul sa incepi si tu sa practici un sport. De asemenea, orice alte activitati sanatoase, care iti produc o stare de bucurie, sunt binevenite.

De ce sa faci miscare si sport, in noul an?

Studiile arata ca oamenii care practica regulat un sport sunt mai binedispusi si mai putin stresati. Are legatura cu faptul ca, atunci cand facem sport se elibereaza endorfine, care ne ajuta sa scapam de senzatia de durere.

Pe scurt, endorfinele ne vor ajuta sa ne simtim mai bine ca oricand, de unde si satisfatia de la finalul unei ore de sport. Te va cuprinde o stare de euforie, optimism si ganduri pozitive. De aceea sportul este atat de laudat de expertii in sanatate de la nivel mondial.

Asa ca incepe cu ceva usor, cum ar fi Pilates sau Yoga, si continua cu alergat, aerobic sau fitness. Cu siguranta te vei bucura de rezultate, in special daca vei fi perseverenta in actiunile tale.

Hormonii fericirii – ce sa faci pentru a fi mai fericita?

Incepem cu dopamina. Este hormonul care te „recompenseaza”, vei intelege imediat de ce. Dar in primul rand, afla ca dopamina este un neurotransmitor, si indeplineste numeroase functii la nivelul sistemului nervos, al creierului, dar si al corpului. Cea mai populara functie a sa este generarea acelui sentiment de placere, motivatie, satisfactie. Este implicata si in functia miscarii, asa ca un nivel scazut al dopaminei ne poate crea neplaceri.

Cei care au un nivel scazut de dopamina nu mai sunt…descopera hormonii fericirii aici >>>

De ce sa faci miscare – ca sa eviti sedentarismul!

Cu siguranta ai auzit vorbindu-se despre sedentarism si efectele nocive ale acestuia. Exista cercetatori care sunt de parere ca este unul dintre principalii factori care conduc la boli cronice precum cancerul, cele cardiace sau diabetul.

Asa ca incepe cu pasi mici, iesi la o plimbare, dupa care incearca sa alergi, etc. Ideea este sa incepi sa te misti mai mult, pentru ca te va ajuta pe toate planurile: fizic, psihic si emotional.

Cum sa eviti sedentarismul?

In primul rand, un lucru trebuie inteles foarte bine. Conform specialistilor, chiar daca faci sport dupa ce stai o zi intreaga la birou, tot nu este ideal. In sensul ca nu se vor anula acele ore in care nu te-ai miscat de la birou. Este recomandat sa ne ridicam o data la 30 de minute si sa mergem sa ne luam apa, la toaleta, etc.

Stim ca poate parea ciudat in special daca ceilalti nu o fac, dar tine minte ca sanatatea este pe primul loc. Plus ca poti fi tu „liderul” acestei idei, ajutandu-i si pe restul sa constientizeze…mai multe despre sedentarism >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *