Exercitii fizice in sezonul rece

Chiar daca iarna este in toi nu inseamna ca suntem in pauza de miscare, asa ca astazi iti vom prezenta niste exercitii fizice ideale in sezonul rece.

Poate si tu, ca multe alte femei, ai tendinta sa te „lenevesti” in timpul iernii si poate chiar te gandesti ca nu are rost sa te stresezi. Doar vina primavara si atunci vei avea timp din belsug pentru miscare. Desigur ca aceste ganduri sunt iluzorii de cele mai multe ori. Primavara vine si…degeaba! Tocmai de aceea este ideal sa ne energizam cu aceste exercitii fizice in sezonul rece.

Nu pierde startul si fa miscare de pe acum, iar la primavara silueta ta va fi de invidiat. Si unde mai pui ca sanatatea va fi imbunatatita.

Exercitii fizice in sezonul rece – ce ar trebui sa faci?

  1. Planking. Si nu spune ca nu ai timp pentru acest exercitiu care nu solicita nicio resursa, ci doar vointa. Asa ca pregateste-te sa stai in postura plank, adica in antebrate si varful degetelor de la picioare, in timp ce postura si spatele sunt drepte. Stai asa macar un minut intr-o sesiune. Apoi poti sa faci o pauza si sa incerci din nou si tot asa. Poate ca nu pare mare lucru, dar daca faci 10 pe zi, vei vedea diferenta rapid.
  2. Flotari. In acest fel bratele tale vor fi pregatite pentru sezonul cald. Umerii vor arata mai bine, iar postura ta se va imbunatati. Poti sa faci si semiflotari, adica in genunchi. Ai nevoie doar de un izopren pentru aceste exercitii fizice in sezonul rece.
    Iar atunci cand faci flotari si abdomenul va fi incordat. Chiar iti recomandam sa il incordezi tu, pentru a se forma si acea zona.
  3. Alergat cu genunchii sus. Sigur stii acest exercitiu simplu. Pret de un minut, pune o melodie antrenanta si alearga repede pe loc, ridicand genunchii cat mai sus. Poti sa depasesti un minut, daca iti doresti. Vei tonifia bine picioarele si fesele facand acest exercitiu. Mai stai putin si incepe o noua sesiune de alergat pe loc. Fa cel putin 3.

Exercitii fizice in sezonul rece – clasicele abdomene

  1. Abdomene cu picioarele ridicate la 90 grade. Din postura culcat, ridica picioarele la 90 de grade, si incepe sa faci abdomene, tinand bratele paralele de sol. Nu incorda gatul, trebuie sa lucreze zona abdominala, asa ca concentreaza-te pentru a executa corect exercitiul.
  2. Sarit cu coarda. Da, iti vei aduce aminte cu drag de copilarie si vei tonifia trupul. Sari de cel putin 50 de ori intr-o serie si incearca mai multe variatiuni.

Exercitii fizice in sezonul rece – yoga si pilates

Pentru acelea dintre voi care nu sunt foarte active si adora miscarile mai lente, exista yoga si pilates. In functie de preferinte, alege ce ti se potriveste cel mai bine.

La yoga poti practica si meditatia la finalul orelor, asa ca te va ajuta sa te eliberezi si de stres, dupa ce ai lucrat muschii. Pilates este ideal pentru tonifierea musculaturii, de asemenea.

Nu mai pierde vremea si fa aceste exercitii fizice in sezonul rece, iar la primavara te vei bucura ca ai luat aceasta decizie!

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *