Exercitii simple de intretinere

Sigur si tu ai vrea sa stii care sunt acele exercitii simple de intretinere a corpului, care te pot ajuta sa ramai in forma, fara prea mult efort si timp. Desigur, pentru ca asta sa se petreaca trebuie sa ai deja o oarecare conditie fizica. Exercitiile pe care vrem sa ti le prezentam nu sunt neaparat pentru a slabi, ci mai degraba pentru mentinere.

Desigur, daca pana acum nu ai mai facut sport si vei face exercitiile de mai jos, s-ar putea sa slabesti si sa tonifiezi trupul mai mult decat ai fi crezut. Este de prisos sa mai spunem ca pentru a avea o silueta armonioasa este nevoie de mai mult de cateva minute de sport pe zi. Disciplina, grija fata de trup, nutritia, etc toate joaca un rol cheie in acest proces.

Tocmai de aceea va trebui sa inveti cateva exercitii simple de intretinere, dar si cateva retete sanatoase de mancare. Iar gustarile nutritive te pot ajuta enorm!

Exercitii simple – le poti face chiar la tine acasa!

1. Planking. Am mai vorbit despre acest exercitiu si nu contenim sa iti spunem cat de eficient poate fi, in special daca vrei sa tonifiezi zona abdominala. Incepe cu 30 de secunde, daca nu poti sa mentii mai mult greutatea corpului in antebrate si varfurile degetelor. Pentru ca asta presupune planking-ul. Sa stai in aceasta postura, cu muschii incordati, cat mai mult timp. Vei reusi sa ajungi la un minut, 2 minute, etc daca vei practica zilnic. Si probabil ca ai macar 5 minute pe zi, pentru sport…

2. Sari coarda. Printre acele exercitii simple de intretinere se numara si acesta. Asa ca, daca iti era dor de copilarie mergi la un magazin specializat si cumpara o coarda. La fel, daca vei sari macar 5 minute pe zi, poti fi sigura ca toate functiile organismului se vor imbunatati, in timp. Vei pune sangele in functiune, inima va deveni mai puternica, iar musculatura ta mai tonifiata. Nu suna rau, nu-i asa?

3. Alearga. Atat cat poti si cat iti permite timpul. Macar o data la cateva zile, iesi sa alergi pret de o jumatate de ora. Stim, nu este atat de simplu sa alergi atat, din prima incercare. Tocmai de aceea tine minte ca te poti opri ori de cate ori ai chef. Acesta este un exercitiu complex, care nu necesita multa pregatire, din fericire. Desigur, este bine sa faci cateva exercitii de incalzire inainte. Si poate cateva de streching dupa.

Daca bugetul iti permite, iti recomandam sa achizitionezi o banda de alergare sau o bicicleta ergonomica, va merita investitia, garantat!

Exercitii simple – ce zici de yoga sau pilates?

4. Yoga. Sau pilates, asa cum am precizat, sunt doua discipline perfecte pentru cele care vor sa faca putina miscare. Frumusetea este ca acestea se pot face intr-un timp lent, fiind in acelasi timp foarte eficiente. Daca nu ai timp sa mergi la sala, nu iti face probleme. Sunt mii de tutoriale online care te pot ajuta si sunt gratuite! Aceste exercitii pot fi facute si seara, avand capacitatea de a te ajuta sa te relaxezi.

Alege-le pe cele care te atrag cel mai mult si practica-le cat mai des. Macar de 3 ori pe saptamana ar trebui sa facem miscare, pentru a ne mentine in forma.

5. Belly dance. Si nu glumim, aceste dansuri te pot ajuta sa tonifiezi abdomenul si fesierii intr-un mod foarte placut. La fel, poti apela la internet pentru a gasi tutoriale dedicate. Si probabil ca nu iti va fi greu deloc, exista foarte multe femei pasionate de belly dance. Este distractiv si te poate ajuta sa slabesti.

6. Abdomene. Acest exercitiu foarte comun te poate ajuta sa iti tonifiezi zona abdominala mai repede decat ai crede. Desigur, este necesar sa faci cel putin 100 per sesiune, pentru a vedea rezultatele. Dar ai rabdare cu tine, si in timp vei vedea ca aceste exercitii simple se vor dovedi a fi foarte eficiente.

7. Genoflexiuni. In special pentru femeile care au fundul mai…proeminent. Aceasta zona poate fi tonifiata cu usurinta, executa 5 serii, a cate 10 repetari. Iar daca vei face si abdomene sau plank, vei vedea cum formele tale vor deveni mai armonioase, in scurt timp.

Exercitii simple de intretinere…si dieta corecta!

Toate bune si frumoase pana acum, dar asta nu inseamna ca ai scapat de dieta. In niciun caz. Dar nu ne referim aici la dietele de slabire drastice, pe care ajungi sa le urasti. Nicidecum, este vorba de a invata sa mananci sanatos.

De exemplu, renunta la fainoase (din faina alba doar), dulciuri, fast-food, sucuri carbogazoase sau alcool. Ai inteles ideea, este vorba despre a reduce toxinele si de a manca mai nutritiv. Mananca fructe si legume proaspete cat mai des si nu uita sa consumi mai putina carne. Tine macar 2 zile de post ( fara carne si lactate, eventual) pe saptamana si observa cum se tranforma corpul tau.

Sa ai un trup armonios nu este o provocare atat de mare, trebuie doar sa respecti cateva principii de baza si sa iti respecti organismul. Nu uita sa bei lichide din abundenta si sa ai o stare de buna dispozitie!

 

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *