Cum sa previi cancerul? Slabeste sanatos

Cum sa previi cancerul in mod intelept si eficace? Avem un cuvant magic pentru tine: dieta, dieta si iarasi dieta! Cu alte cuvinte, maladia care provoaca milioane de victime anual poate fi evitata. Iar tot mai multi specialisti sunt de acord cu faptul ca alimentatia joaca un rol cheie in aceasta situatie.

Si nici nu este de mirare, avand in vedere starea actuala a lumii. Ne confruntam cu reale „epidemii” de obezitate, pe langa altele. Cum sa previi cancerul intr-o societate care pare ca si-a uitat valorile? Slabeste, mentine o greutate sanatoasa si lasa la o parte stresul. Acestea sunt sfaturile specialistilor in domeniu.

Nu doar ca vei arata mult mai bine in aceasta primavara, dar si tu vei simti mai energica. Include in dieta produse sanatoase si eficiente precum: salatele de cruditati, legumele si fructele proaspete, semintele si nucile. Evita sau consuma mai rar alimente care provin de la animale.

Cum poti preveni cancerul in 2022

Un studiu american arata ca si pierderea a doar cateva kilograme poate avea efecte minunate asupra sanatatii. Scade riscul de a face cancer rectal, de exemplu. De asemenea, studiul a avut in vedere nu mai putin de 17.000 de participanti, iar cancerele de prostata, colon, plamani si ovarian au fost intens analizate.

S-a constatat ca, de-a lungul celor 5 ani cat a durat cercetarea, toti acei subiecti care slabisera consistent aveau cu pana la 46% mai putine sanse de a dezvolta un cancer de tipul celor mentionate mai sus.

Dar cat de mult ar trebui sa slabim pentru a face diferenta? Specialistii americani au remarcat ca si 1-2 kilograme in minus pot ajuta. De asemenea, cei care sunt deja supraponderali si continua sa se ingrase au cu 30% mai multe sanse in fiecare an, de a face o boala canceroasa.

Desigur ca si analizele sau colonoscopia sunt proceduri care nu ar trebui evitate sau amanate. In special daca remarcam schimbari digestive sau ale tranzitului intestinal. Acestea sunt recomandate in special persoanelor trecute de 45 de ani.

Cum sa previi cancerul? Alege sa ai grija de tine

Chiar daca ai sub 45 de ani, nu inseamna ca nu poti avea cancer, din pacate. Tocmai de aceea ar trebui sa acordam importanta dietei la orice varsta. Daca apar probleme digestive sau de orice alt fel, ar trebui sa ne adresam specialistilor.

Asa ca nu neglija starea ta de bine. Din pacate, foarte multi tineri se prezinta la medic cand se simt deja foarte rau, observa specialistii din SUA. In unele cazuri este vorba despre cancere foarte avansate, in stadiul III sau IV.

Asa ca este indicat sa nu uitam ca prevenirea joaca un rol cheie. Si nu doar atunci cand vorbim despre cancer, ci despre orice alta boala sau afectiune. Nu uita ca poti sa controlezi starea de sanatate. Mananca eficient, fa miscare, elibereaza-te de stres si bucura-te de viata.

Dieta alcalina – ce trebuie sa stii

Exista 2 tipuri de alimente: bazice (alcaline) si acide. Cele din urma sunt foarte daunatoare si ne pot crea grave probleme de sanatate, in timp. Cele acide distrug celulele si le priveaza de oxigen, asa ca sistemul imunitar devine mai slab. De unde si ca nutritia joaca un rol cheie in imunitate. Desigur ca boli cronice precum cancerul, cele cardiovasculare si chiar diabetul, isi pot face debutul.

Ai observat poate ca in ultima vreme ne confruntam cu o explozie de boli teribile si nici nu este de mirare. Am devenit sedentari, mancam nesanatos si nu ascultam nimic!

Asa ca dieta alcalina vine in ajutorul tau. Poti slabi 4-5 kilograme chiar intr-o saptamana, daca te tii de treaba. In acest regim vei putea manca fructe, seminte, fructe oleaginoase…totul despre dieta alcalina >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *