De ce sa fii prietena cu mama ta? Ii va prelungi viata

De ce sa fii prietena cu mama ta, pe langa toate motivele evidente? Ei bine, se pare ca o conexiune puternica intre fii/fiice si mame este fundamentala pentru starea de bine a acesteia.

Asa ca psihologii ne indeamna sa uitam conflictele minore si sa ne bucuram din plin de relatia pe care o avem cu mamele. In special ca optimismul care rezida din acest tip de conexiuni le pot prelungi viata. Poate ca nu ne-am fi gandit, dar este destul de usor de intuit ca acestea vor fi mai fericite daca se inteleg bine cu copiii.

De ce sa fii prietena cu mama ta? Pentru ca vrei sa o ajuti sa traiasca mai mult. Si nu doar atat, ai grija sa o ajuti si pe mama ta sa duca o viata mai sanatoasa. In special ca generatiile trecute nu au avut parte de informatiile din ziua de astazi. Asa ca spune-i tot despre nutritia eficienta, de asemenea.

De ce sa fii prietena cu mama ta? Pentru ca este cea mai buna idee

La aceasta concluzie au ajuns specialistii de la Universitatea din California, SUA. Acestia au remarcat, in urma cercetarilor realizate, ca persoanele in jurul varstei de 70 de ani tind sa traiasca mai mult daca au companie. Cu alte cuvinte, s-a remarcat ca cei care aveau relatii bune cu familia aveau sanse mai mici de a muri prematur, spre deosebire de altii care petreceau mult timp singuri.

Asadar, s-a remarcat o corelatie intre fericire si longevitate, atunci cand vorbim despre adulti. S-a tinut cont de statutul social, sanatatea fizica, venituri si statutul marital. S-a observat ca cei care erau fericiti aveau o legatura stransa cu cei dragi, in special cu copiii. De asemenea, un rol important il au prieteniile si casatoriile fericite.

Specialistii au mai mentionat si ca cei care petrec timp cu mamele, avand parte de momente amuzante in acest rastimp, sustin enorm starea de bine a acestora. Cu alte cuvinte, nu uitati sa radeti si sa va distrati alaturi de parinti.

Rasul este un medicament natural, ajutandu-ne sa ne eliberam de stres si alte momente neplacute. Asa ca invata sa razi mai des alaturi de familia ta.

De ce sa fii prietena cu mama ta si cum poti avea parte de o familie fericita

Rasul si buna dispozitie te vor ajuta si pe tine. Vei fi mai binedispusa si poti transmite mai departe acest sentiment. Endorfinele se vor elibera in aceste momente, iar tu te poti simti mai bine alaturi de familia ta. Inima si sanatatea cardiovasculara sunt sustinute, ceea ce este fundamental pentru un organism sanatos.

Daca nu stii cum sa o amuzi pe mama ta, o idee foarte buna ar fi aceea de a depana amintiri placute, pentru a le retrai. Oamenii mai in varsta adora acest gen de discutii, asa ca de ce sa nu le facem pe plac?

Stim ca uneori este greu sa cultivam o relatie de prietenie cu parintii, dar nu imposibil! Este necesar sa fim rabdatori, in special ca le datoram atat de multe parintilor…Asa ca ar fi cazul sa le aratam iubirea de care au nevoie mai des, in special ca le poate prelungi viata.

Bunica din partea mamei – de ce are un rol atat de important?

S-ar putea sa te surprinda faptul ca bunica din partea mamei ocupa un rol covarsitor in viata unui copil. In afara de legatura emotionala care poate fi una foarte intensa, mai exista un detaliu fascinant. Se pare ca majoritatea genelor sunt mostenite de la bunicile din partea mamei. Asa ca este de la sine inteles cat de importanta devine aceasta persoana pentru orice copil.

Asa ca, uitandu-te la bunica din partea mamei iti poti face cateva idei cu privire la cum va arata copilul tau. De asemenea, tine minte ca si trasaturile comportamentale se mostenesc. Asa ca poti intelege mai bine decat credeai de ce copilul tau pare sa semene atat de bine cu parintii tai…mai multe despre bunica din partea mamei >>>

5/5 (1)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *