De ce te ingrasi la birou – motive ascunse

De ce te ingrasi la birou? Te-ai intrebat si tu vreodata ce se intampla? Ei bine, a venit momentul sa descoperi ce se petrece. Asa cum probabil banuiesti, nu este intamplator ca ai luat cateva kilograme in plus, de cand te-ai angajat.

Nu este din cauza faptului ca acum esti adult si ai nevoie de mai multa…forta, sa ii zicem. Nici vorba, ceea ce se petrece este cu totul altceva. In realitate, este vorba despre disciplina. Sau lispa acesteia, in acest caz.

Daca vei afla de ce te ingrasi la birou cu siguranta te va ajuta sa iti regandesti deciziile de acum incolo. Desigur ca la mijloc este vorba despre mancatul haotic si sedentarism.

De ce te ingrasi la birou?

– mananci necontrolat. Cu siguranta ti s-a intamplat si tie. Tocmai ai mancat la pranz la ora 13, iar la ora 14 este ziua de nastere a unui coleg. Pe care nu poti sa il refuzi, nu-i asa? De fapt, nu poti refuza gustarile apetisante pe care ti le pune in fata.

Oricine iti va zice ca nu este politicos sa nu servesti o prajitura, dar sa fie oare asa? De cand bunul simt are legatura cu mancatul? Incearca sa nu mai cedezi tentatiei. Ureaza un calduros „la multi ani” si opteaza pentru un fruct, daca ai ocazia

– nu te tii de cuvant. De ce te ingrasi la birou? Adu-ti aminte de cate ori ti-ai planificat o masa sanatoasa si gustoasa la birou, pe care ai ratat-o. De ce? Ai decis sa comanzi pizza impreuna cu colegii, mintindu-te ca vei incepe o dieta sanatoasa de maine. Doar ca nu se stie cand va veni acel maine. Fa-ti un meniu pe mai multe zile si arata-le tuturor ca esti determinata sa slabesti

– te lasi prada stresului. Este normal sa fii afectata de termenele -limita, sedintele interminabile, lipsa timpului, etc. Dar crezi ca este cazul sa te lasi prada acestei capcane? Nu te minti ca daca vei manca o ciocolata te vei simti mai bine. Nici vorba.

Mai bine ia o pauza de cinci minute si iesi din cladire, pentru a-ti limpezi mintea. Este mult mai eficient decat mancatul compulsiv. Incearca sa ai parte de un somn sanatos noaptea si nu uita sa faci zilnic o plimbare. Desigur, daca jobul devine o povara de nesuportat cel mai bine ar fi sa il schimbi

– muncesti peste program. In primul rand, evita sa faci asta, chiar daca nu te ingrasi. Iti va afecta psihicul in timp si este important sa ai timp si pentru tine. Desigur ca daca stai peste program esti tentata sa mananci mai mult. Atunci cand depui efort in exces, te vei resimti la acest nivel

De ce te ingrasi la birou si cum poti evita

Este foarte important sa ai un job placut, care sa te implineasca. Incearca sa eviti mancarea nesanatoasa pe care ti-o ofera colegii si fii stapana pe situatie. De asemenea, dupa munca alege sa ai o activitate in afara spatilor inchise. Mergi intr-un parc, alearga, mergi la piata pentru a cumpara cele mai bune fructe si legume.

Alege o alimentatie cat mai pura si putin procesata, iar rezultatele se vor vedea rapid. Succes!

 

4.17/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *