Dieta gladiatorilor. Ce mancau acestia, pentru a avea forta?

Dieta gladiatorilor s-ar putea sa te uimeasca, in special cand vei afla ce mancau acestia, cu precadere. Si nu, nu este nimic la care sa te fi asteptat. Asa ca este util sa aflam ce am putea manca, pentru a avea o forta mai mare si pentru a fi mereu in forma. Pentru ca este clar ca dieta gladiatorilor nu era pentru oricine.

Cu siguranta aveau grija de trupurile lor, pentru a avea puterea necesara de a se lupta in ring cu cele mai feroce fiare. Asa ca haide sa ne intoarcem in Roma Antica. Doar pentru o perioada scurta pentru a avea cele mai nebanuite secrete ale stramosilor nostri.

Recent, mai multe ramasite care apartineau celebrilor sportivi romani au fost descoperite. Asa ca acesta a fost un prilej bun pentru cercetatori. Acestia au remarcat mai multe lucruri interesante si neasteptate, pe care urmeaza sa ti le prezentam.

Dieta gladiatorilor – iata ce mancau jucatorii

Ei bine, scheletele acestora indica faptul ca barbatii gladiatori erau adeptii unei diete preponderent…vegetariene! Stim, nu te-ai fi asteptat la aceasta concluzie. Datorita tehnologiei existente in ziua de astazi, specialistii au putut extrage tot felul de informatii din oase. Au putut observa ce cantitati de minerale mai contineau acestea, pentru a-si face o idee cu privire la dieta.

Asadar, gladiatiorii aveau o dieta bazate pe vegetale, si se pare ca mancau orz si fasole, cu precadere. Iar soldatii romani nu faceau exceptie de la aceasta regula. De cele mai multe ori mancau vegetarian, concluzioneaza cercetatorii. Iar fructele si legumele erau la mare cautare, inca de atunci. Se pare ca ne intoarcem iarasi la origini? Daca ar fi sa dam atentie trendului de a manca sanatos, raspunsul este DA!

Asadar, dieta romanilor abunda in leguminoase, in special cele de tip boabe, asa ca gladiatorii mancau similar cu vegetarienii zilei de astazi. Pana si celebrul filozof Platon recomanda o dieta bazata mai mult pe vegetale, pentru o sanatate de fier.

Soldatii romani consumau de cele mai multe ori leguminoase, mai arata vechile scrieri. Asa ca puterea fizica poate fi conferita si de o alimentatie vegetala, se pare.

Dieta gladiatorilor – care sunt motivele pentru care au ales-o pe cea vegetala?

La prima vedere suntem tentati sa credem ca au ales asa din pricina preturilor crescute si probabil ca de cele mai multe ori aceasta era realitatea. Dar sa tinem cont si de faptul ca gladiatorii si soldatii sigur au remarcat ca sunt la fel de puternici si atunci cand mananca vegetarian.

Iar romanii nu sunt singurii care au avut performante deosebite mancand vegetarian. In zilele noastre, sportivii din Kenia, de exemplu, obtin rezultate remarcabile in atletism. Iar acestia sunt in proportie de 90% vegetarieni.

Acestea nu sunt singurele exemple, iar indienii de la Tarahumara, un celebru trib de indigeni care locuieste in Chihuahua din nordul Mexicului stau ca marturie. Acestia pot alerga pana la 190 kilometri (!) intr-o zi. Si ce crezi? Exact, ai ghicit, sunt vegetarieni, in cea mai mare parte. Mananca fasole, dovlecei si porumb, cu precadere.

Asa ca o dieta vegetariana poate fi cheia succesului si unde mai pui ca este extrem de sanatoasa si eficienta. Macar 2-3 zile pe saptamana ar fi indicat sa nu consumi carne!

Retete pentru un pranz vegetarian delicios

Cu siguranta si tu ai auzit vorbindu-se despre conceptul de “mancare sanatoasa”, care se tot vehiculeaza in ultima vreme, asa ca astazi vrem sa iti prezentam cateva retete pentru un pranz vegetarian excelent. Da, ai citit bine, se poate manca delicios si fara carne! Trebuie doar sa stii in ce fel sa combini mancarea, adica legumele pentru a avea o savoare minunata.

Asadar, vrei un pranz vegetarian delicios si sansa de a consuma mai putine calorii? Nicio problema, vei afla cum poti gati sanatos si savuros. Desigur, este necesar sa iti spunem inca de la inceput ca va fi nevoie de efort din partea ta. In sensul ca este momentul sa aloci putin timp pentru a pregati mancarea…vezi retetele aici >>>

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *