Ce sa mananci seara – pentru un somn odihnitor si pentru o silueta frumoasa

Ceea ce decizi sa mananci la cina, joaca un rol important pentru sanatatea ta. Masa cu care iti inchiei ziua te poate ajuta atat sa sa ai o silueta frumoasa si sa te odihnesti mai eficient. Unele alimente pot ajuta digestia si stimula metabolismul, ducand astfel la pierderea (sau mentinerea) in greutate.

Mancaruri care te ajuta sa slabesti, mancate seara

Salata

Incepe seara cu o salata. Ea nu trebuie sa fie una simpla sau banala. Ba chiar mai mult, este recomandat sa adaugi diverse ingrediente. Adauga fructe si seminte, nu doar clasicele legume. Putin ulei de masline si cateva cubulete de branzeturi nu iti vor face nici un rau, ba chiar vor ajuta la diversificarea nutrientilor pe care ii mananci.

Salata are foarte putine calorii, motiv pentru care nu stimuleaza depunerile de grasime. Este bogata in fibre datorita continutului de legume si/sau fructe si imbunatateste digestia. Fibrele ajuta la crearea senzatiei de satietate, ceea ce insemna ca nu vei ca iti este foame prea curand. Senzatia de satietate este opusa senzatiei de foame si astfel salata este o un bun ajutor in cadrul dietelor de slabit.

Cereale integrale

Probabil ca deja sti beneficiile pe care cerealele integrale le au asupra sanatatii tale generale. Cerealele integrale inseamna: orez brun, quinoa si produsele de patiserie din faina integrala.

Cerealele integrale te ajuta sa arzi grasimile din zona abdominala in special. Un studiu arata ca voluntarii care au mancat cereale integrale au avut un abdomen plat mult mai repede decat aceia care le-au evitat in intregime. Motivul pentru care acestea ajuta la arderea grasimilor se datoreaza faptului ca sunt bogate in magneziu. Magneziul ajuta la stimularea metabolismului si conduce la arderea mai rapida a depunerilor de grasime.

Mancaruri care te ajuta sa ai un somn linistitor

Ti s-a intamplat sa stai treaza, asteptand sa adormi? Momentele de acest gen pot fi deosebit de frustrante si pot duce la alegeri dietetice gresite. Studiile arata ca, atunci cand nu ne ia somnul, tindem sa cautam ceva de mancare ca sa ne mai ocupam timpul. Acest obicei poate duce la obezitate, boli de inima, diabet si nu numai.

Pe langa faptul ca trebuie sa inchizi dispozitivele electronice ca televizorul sau radioul, unele alimente au potentialul de a iti oferi un somn odihnitor.

Lapte

Poate suna clasic si banal, dar povestile din strabuni sunt adevarate: laptele te ajuta sa dormi mai bine seara. Un pahar cu lapte inainte de a te aseza in pat iti va spori sansele de a adormii usor.

Laptele te ajuta sa te odihnesti mai bine datorita unei subtante continute, numita triptofan. Aceasta creste nivelul de melatonina. Melatonina este un hormon care este eliminat pentru a te pregati pentru starea de somn. Asadar, laptele faciliteaza somnul in mod natural, fara a fi nevoie de chimicale.

Soia

Veganii sau persoanele alergice la lapte nu trebuie sa se teama, caci exista un aliment pe care il pot folosi. Triptofanul este continut si de boabele de soia. Ba chiar mai mult, o cescuta de soia iti ofera 100% din cantitatea de triptofan de care ai nevoie zilnic. Pe langa acest amino-acid, soia contine si calciu, in mod natural.

Nuci

Cashew si nucile ajuta si ele la stimularea unui somn odihnitor. Ele pot fi adaugate in salate, ajutand astfel si la pierderea in greutate. Mananca-le ca pe o gustare, in timp ce te relaxezi la televizor sau citesti o carte.

4.89/5 (47)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *