De ce este bine sa meditam. Metode si sfaturi simple, pentru incepatori

Sigur si tu ai auzit ca iti poti calma mintea prin tot felul de metode spirituale, asa ca astazi vom descoperi de ce este bine sa meditam si la ce ajuta efectiv, meditatia.

Asadar, sa tinem cont de faptul ca traim vremuri agitate, in care majoritatea oamenilor sunt stresati, nepasandu-le de ei insisi, ci de lucrurile materiale.

In momentul de fata joburile si cariera par a fi mai importante decat fericirea insasi. Cei mai multi oameni alearga dupa bani si renume, iar stresul si viata instabila nu este deloc o alegere sanatoasa.

Din ce in ce mai multe femei au vrut sa recupereze perioadele in care au fost oprimate, asa ca foarte multe isi doresc sa aiba cariere fabuloase. Desigur ca este o idee foarte buna, dar cand tot ce faci este sa muncesti, devine o problema. Pentru tine si pentru cei apropiati tie.

De ce este bine sa meditam? Tocmai pentru a ne regasi acel echilibru primordial dupa care sigur tanjesti si tu, chiar daca nu iti mai dai seama.

Oricat de frumoasa si interesanta ar fi cariera ta, nu iti sacrifica niciodata sanatatea si fericirea pentru aceasta. Stresul poate induce tot felul de afectiuni si chiar depresii, asa ca incearca sa inglobezi meditatia si spiritualitatea in viata ta. Porbabil ca esti de acord ca suntem mai mult decat joburile noastre, tocmai de aceea citesti acest articol.

Pentru a putea avea o viata mai fericita trebuie sa ai un echilibru, tocmai de aceea vorbim despre meditatie.

De ce este bine sa meditam si cum se practica aceste tehnici?

– in primul rand, trebuie sa inveti sa ai grija de tine. Tocmai de aceea, inainte de a incepe sa inveti sa meditezi, te vom sfatui sa incepi sa mananci mai sanatos. Adica multe fructe si legume proaspete ar trebui introduse in mediul tau zilnic. Si nu uita sa bei apa plata din belsug, cel putin 8-9 cani pe zi

– in al doilea rand, ar fi indicat sa iti faci putin timp pentru tine, interval in care nu trebuie sa fii deranjata de nimeni, sub nicio forma. Doar in acest fel poti invata meditatia. Asa ca, stabileste o ora la care incepi practica si tine-te de ea. Este suficient jumatate de ora pentru inceput

Asadar, timp de 10 minute ar fi indicat sa faci cateva exercitii de streching sau yoga. Poti gasi posturi simple, pentru incepatori, chiar pe internet. Nu iti face probleme, nu trebuie sa mergi neaparat la o sala pentru a invata. Exista tutoriale excelente in acest sens. Trebuie doar sa le cauti. Te vei simti mult mai relaxata, inainte de meditatia propriu-zisa, daca vei face exercitiile- de abia acum va veni momentul mult asteptat – meditatia. Te vei aseza intr-o postura confortabila, orice pozitie iti place tie este buna, dar este important sa ai spatele drept. Vei inspira si expira pe gura de cateva ori, pentru a te relaxa. Dupa aceea, vei incepe sa respiri normal, dar focusandu-te pe respiratie.

Adica vei observa cum inspiri…si cum expiri si tot asa. Vei incerca sa ignori orice alte distractii sau ganduri, care sigur isi vor face aparitia. De ce este bine sa meditam? Tocmai pentru a scapa de aceste griji, frici si atitudini care nu sunt deloc sanatoase

– ar fi indicat sa stai in meditatie cel putin 10 minute, chiar daca nu iti iese din prima. Nu este nicio tragedie, pur si simplu stai linistita si focuseaza-te asupra respiratiei. Daca vrei, poti opta si pentru o muzica meditativa, ar putea sa iti fie mai usor, cel putin la inceput. Alege o melodie linistitoare, cum ar fi sunetele naturii ( ploaia, padurea, etc). S-ar putea sa reusesti mai usor in acest mod…sau nu. Ramane sa testezi

 

De ce este bine sa meditam – chiar ma va ajuta?!

Poate ca ti se pare o prostie sa incerci asa ceva si considera ca nu vei reusi niciodata sa meditezi. Gresit, atat timp cat vei persista vei reusi sa iti calmezi mintea mai repede decat ai fi tentata sa crezi. Nu uita sa faci cateva exercitii de relaxare inainte si sa nu mananci prea mult. Pilates sunt alte exercitii fizice chiar indicate inainte de meditatie. Dupa ce te vei obisnui poti creste intervalul de meditatie si exercitii, astfel incat vei ajunge sa meditatezi chiar si 30 de minute.

De ce este bine sa meditam? Pentru ca avem nevoie sa ne detasam de stresul cotidian si sa invatam sa ne bucuram mai mult de viata. S-ar putea sa ramai uimita de efectele pozitive pe care le va avea meditatia asupra vietii tale. Asa ca nu mai sta pe ganduri si incepe sa pui in practica ce ai citit, cat mai repede!

 

4.8/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *