Retete de smoothie cu capsune

Daca vrei sa ai o primavara mai frumoasa si sanatoasa, incearca aceste retete de smoothie cu capsune, pe care ti le vom prezenta astazi. Vei ramane uimita de savoarea acestor bauturi minunate, care sunt chiar recomandate pentru un tranzit si o sanatate digestiva optima.

Despre beneficiile capsunelor am mai vorbit, asa ca nu uita cate vitamine si fibre au aceste minunate fructe rosii. Tocmai pentru ca sezonul lor a inceput, este momentul sa profitam si sa ne infruptam.

Aceste fructe abunda in vitamina C, au doar 30 de calorii la suta de grame si sunt foarte gustoase. Asa ca stii care ar trebui sa fie gustarea ta preferata, in aceasta perioada.

Special pentru tine, am pregatit cateva dintre cele mai delicioase retete de smoothie cu capsune. Sfat: nu uita sa cumperi capsune din piata, inca mai exista si romanesti. Nu le alege pe cele din import, pentru ca au mult mai multe pesticide. Plus ca nu au niciun gust.

Dar sa vedem despre ce smoothie-uri este vorba si ce ingrediente ar trebui sa cumperi.

Retete de smoothie cu capsune

 

1. Smoothie cu capsune si banana

Ingrediente:

– o mana de capsune
– o banana
– fulgi de cocos
– apa plata
– miere

O reteta simpla si minunata. Pune totul in blender si mixeaza pana se omogenizeaza compozitia. Daca iti place ca smoothie-ul tau sa fie mai lichid, adauga mai multa apa.

2. Smoothie cu capsune si iarba de grau

Ingrediente:

– o cana de capsune
– 1 lingura praf de iarba de grau
– o jumatate de banana
– 1 lingura seminte de in
– 1 lingurita de sirop de artar

Dupa cum vezi, aceste retete de smoothie cu capsune contin doar alimente foarte sanatoase si hranitoare. Asa ca alege cat mai des sa consumi aceste bauturi.

3. Smoothie cu capsune si lapte vegetal

Ingrediente:

– o cana de capsune
– 1 cana lapte vegetal, la alegere
– fulgi de cocos ( o lingurita)
– miere sau sirop de artar (dupa gust)

4. Smoothie cu capsune si avocado

Ingrediente:

– o mana de capsune
– o jumatate de avocado
– lapte de migdale/apa plata (la alegere)
– miere

Daca vrei un smoothie satios, ar fi recomandat sa il alegi pe acesta. Cu siguranta iti va tine de foame mai mult timp, datorita grasimilor sanatoase continute de avocado.

Retete de smoothie cu capsune – energie intr-un pahar!

Da, este adevarat ca aceste smoothie-uri iti vor conferi energie si buna dispozitie, asa ca nu uita sa le incerci. Cel mai bine ar fi sa-ti incepi dimineata cu un astfel de smoothie, cu siguranta nu vei regreta. Poti manca dupa ce il consumi, vei vedea ca digestia ta va fi imbunatatita.

Apropo, pentru micul dejun incearca sa alegi mai des cerealele integrale in combinatie cu fructele. Vei vedea ca te vei simti mai plina de viata si mai sanatoasa ca oricand.

 

5/5 (7)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *