Capsunele, te ajuta sa iti mentii greutatea si silueta

Capsunele sunt o gustare savuroasa, sunt pline de vitamine si minerale, iar primavara se numara printre „vedetele” sezonului.

Sunt excelente pentru cei care vor sa-si intareasca sistemul imunitar, previn bolile cardiovasculare, fiind un dusman al diabetului si al cancerului. Au putine calorii, asa ca pot constitui acea gustare ideala pentru femeile care vor sa-si pastreze silueta sau chiar sa slabeasca.

Capsunele abunda in vitamina C, asigurandu-ti jumatate din cantitatea necesara zilnica. De aceea sunt recomandate pentru cei care vor sa faca o cura cu vitamine. Un excelent antioxidant, acestea au si rolul de a mentine sanatatea ochilor, previn aparitia cataractei si feresc ochii de radiatiile solare. De aceea, este excelent sa le consumi pe parcusul sezonului calduros.

Capsunele si beneficiile lor

– te ajuta sa te mentii in forma. O portie moderata de capsune nu depaseste 30 de calorii, asa ca poti manca in voie. Specialistii chiar recomanda celor care sunt nevoiti sa isi monitorizeze greutatea sa le consume ca si gustare, in loc de covrigei sau chips-uri. Desigur, nu le manca  in combinatie cu zahar, ci simple

– eficiente in lupta impotriva cancerului. Bogate in antioxidanti, capsunele sunt indicate in lupta contra maladiei. Este deja un fapt cunoscut ca o dieta axata pe fructe si legume poate fi un adevarat tratament in cazul acestei boli teribile, nu putini fiind cei care s-au vindecat in aceasta maniera

– te scapa de colesterul „rau”. Este cunoscut ca un consum ridicat de capsune poate reduce colesterolul, in contextul in care aceste fructe reduc lipidele din sange, impiedicandu-le sa se depuna pe peretii arterelor

– intarzie aparitia ridurilor. Daca te sperie trecerea anilor si ai vrea sa fii sigura ca te feresti de nemiloasele riduri, ar fi bine sa mananci capsune, din belsug. Vitamina C prezenta in ele are rolul de a produce colagen, necesar pentru pastrarea elasticitatii pielii.

– contin acid folic. Asa ca cine se pregateste sa fie mamica, ar fi indicat sa le consume, aceastea favorizand dezvoltarea ulterioara a fatului

– bogate in fibre. Capsunile contin 2g de fibre pe portie, atat de importante esentiale pentru o digestie sanatoasa.  Consumate cu moderatie, lupta impotriva diabetului zaharat de tip 2.

Dupa cum vezi, capsunile sunt un adevarat miracol pentru tine si sanatatea ta, asa ca nu ezita sa le consumi cat mai des, in special pe cele romanesti.

4.33/5 (3)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *