Dieta cu dovleac te ajuta sa slabesti

Specialistii in nutritie ne invata cum putem slabi cu ajutorul semintelor de dovleac si a dovleacului. Curele de slabire pot fi foarte variate si pot incorpora diverse legume, fructe si seminte. Proprietatile semintelor de dovleac sunt benefice celor care doresc sa arda calorii si sa piarda din kilogramele in plus.

Cura de slabit

Dovleacul este o leguma ideala pentru curele de slabit. Are un continut caloric redus si este bogat in fibre. Spre exemplu, 100 grame de dovleac are 40 de calorii si contine 8 de grame de fibre. Fibrele sunt importante pentru curele de slabit, din cel putin doua motive:
  1. Fibrele necesita mai mult timp de digerare si raman in sistemul digestiv pentru perioade mai lungi decat alimentele care nu sunt bogate in fibre. Acest lucru iti da senzatia de satietate si te va determina sa mananci mai putin;
  2. Fibrele reduc absorbtia zaharurilor si a glucozei in organism. Acest lucru ajuta la reducerea nivelului glicemic. Daca doresti sa urmezi o cura de slabit, este important ca nivelul zaharurilor din sange sa fie mentinut la un nivel cat mai stabil. Acest lucru este posibil deoarece, o crestere a nivelului glicemic in organism determina eliminarea de insulina si formarea depozitelor nedorite de grasime.

Un exemplu de cura de slabire cu dovleac:

Mic dejun:
226 de grame de fulgi de ovaz cu seminte de dovleac

Pranz:
250 de mililitri de piure de dovleac

Cina:
Mar cu dovleac copt

Beneficiile semintelor de dovleac

Semintele sunt foarte bogate in uleiuri vegetale si nutrienti. Ele contin acizi grasi, vitamine si minerale, ceea ce le face sa fie o aditie importanta in cadrul dietelor sarace in calorii. Este recomandat consumul semintelor pe parcursul zilei, in combinatie cu dieta stabilita de tine, pentru a evita deficientele de vitamine si minerale.

Te ajuta sa slabesti

Semintele de dovleac pot fi consumate prajite cu un strop de ulei de masline si sare, sau presarate peste iaurt. Dovleacul ajuta la pierderea treptata in greutate, datorita continutului sau redus de calorii, a vitaminelor si mineralelor care actioneaza asupra depozitelor de grasime din organism.
Ele au abilitatea de a ajuta la arderea depozitelor de grasime din organism. Ceea ce trebuie retinut este faptul ca, la fel ca si in cazul altor alimente, ele trebuiesc conumate impreuna cu alte alimente care te pot ajuta sa slabesti.
Toate curele de slabire se bazeaza pe acelasi principiu: arderea mai multor calorii decat consumam. Spre exemplu, poti reduce caloriile consumate astfel: consuma 100 grame de dovleac (leguma in sine, nu doar semintele) presarat cu scortisoara (= 80 de calorii) in loc sa mananci placinta de dovleac ( = 300 de calorii). In felul acesta ai putut inlatura 220 de calorii din alimentatie.
Secretul este sa mananci in cantitati moderate si sa faci efort fizic regulat. Chiar daca semintele de dovleac sunt sarace in calorii, chiar si ele pot duce la cresterea in greutate. Daca sunt consumate in mod excesiv, pot duce la depuneri de grasimi si ingrasare.
Tine minte ca o portie zilnica recomandata de seminte de dovleac este de 28 de grame si contine 126 de calorii.

 

Beneficii nutritionale

Pe langa faptul ca dovleacul este ideal pentru curele de slabit datorita continutului caloric mic si a faptului ca este bogat in fibre, el este si bogat in nutrienti.

Dovleacul contine:
100 de grame de dovleac are 564 de grame de potasiu, adica mai mult decat o banana
beta-carotene, care ajuta la imbunatatirea vederii
alfa-carotene care ajuta la prevenirea cancerului de prostata si a altor tipuri de cancer
Vitamina A, E, C si D
calciu, magneziu, fier si calciu
acid folic
L-carnitina.

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *