Dieta de post – iata ce presupune

Poate ca nu stiai pana acum, dar exista si dieta de post, asa ca haide sa profitam de aceasta perioada a anului si sa dam jos acele kilograme nedorite. Si cand poate fi mai bine sa tii dieta daca nu inainte de sarbatori?! Asa dupa cum bine stii, inainte de Craciun romanii tin post, asa ca poate fi o perioada foarte bune de purificare.

Dar exista o conditie pentru ca acest lucru sa se intample: trebuie sa mananci corect! Adica nu vei consuma cat este ziua de lunga doar cartofi, varza, zacusca, paine si fasole! In niciun caz. Pentru ca succesul sa fie unul de notoritate, este nevoie sa respecti dieta de post pe care ti-o vom prezenta.

Toata ideea de a tine post ar trebui sa aiba legatura cu sanatatea, iar daca vei manca doar ce am mentionat mai sus, scopul tau nu fi atins. Da, poti consuma acele alimente dar nu in exces. Este indicat sa se consume cereale din belsug, fructe si legume proaspete, salate, sucuri naturale, etc. Doar in acest fel vei avea parte de un proces intens de detoxifiere.

Dieta de post – cum se tine

In primul rand, este important sa intelegi ca aceasta dieta se va tine pe parcusul a 10 zile, interval in care vei slabi intre 5-7 kilograme. In functie de metabolismul tau, de cat sport vei face si de cat de multa apa vei bea!

Dupa cum stii, nu este tocmai simplu sa slabesti sanatos, dar din fericire in dieta de post aceasta idee va deveni realitate.

Dieta de post – exemplu meniuri pe 3 zile

Ziua 1

Mic dejun: cereale integrale (100 grame), lapte vegetal si cateva seminte crude si nesarate
Gustare: un mar
Pranz: supa crema de linte, salata de cruditati cu tofu si un cartof fiert
Gustare: o mana de nuci crude
Cina: guacamole (pasta de avocado) cu salata de rosii

Ziua 2

Mic dejun: salata de cruditati cu tofu ( 50 grame)
Gustare: o para
Pranz: supa de legume si mancare de mazare cu salata de varza
Gustare: un suc de rodie
Cina: dovlecei la gratar cu usturoi

Ziua 3

Mic dejun: salata de vinete cu 2 felii de paine integrala
Gustare: o mandarina
Pranz: mancare de praz si o felie de paine integrala, o supa de rosii
Gustare: o cana mica de suc de portocale
Cina: salata de rosii cu cateva bucatele de tofu

Dieta de post – un real succes!

In dieta de post va trebui sa respecti cateva reguli de baza. Nu se va manca dupa ora 19 si se va bea apa din belsug. De asemenea, va recomandam sa nu mancati „junk food”, chiar daca este de post. Fara burgeri, cartofi prajiti sau inele de ceapa prajite.
Fara doar si poate ca acestea iti vor aduce un aport prea mare caloric, prea multe grasimi, dar prea putini nutrienti!

In cele 10 zile iti recomandam sa incerci cat mai multe preparate fara carne, dintre cele mentionate. In dieta de post vei slabi cu usurinta, daca vei respecta cateva chestiuni esentiale. Nu uita sa faci sport de minim 3 ori pe saptamana.

 

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *