Ordine in casa. De ce iti place sa faci curatenie?

Pentru foarte multe femei este extrem de important sa fie ordine in casa, iar acestea petrec ore intregi pentru a fi sigure ca totul este luna. Si nici nu este de mirare. Aceasta metoda poate fi o adevarata cale de eliberare a stresului, arata studiile.

De aceea foarte multi oameni gasesc o reala placere in a face curat in casa. Chiar daca pare o activitate lipsita, aparent, de bucurie, in realitate lucrurile nu stau deloc asa. Studiile arata ca sa faci ordine in casa este o adevarata maniera de relaxare!

Tocmai de aceea nu trebuie sa te gandesti ca esti o ciudata pentru ca iti place. Desigur, este bine sa pastrezi anumite limite, in sensul ca nu este nevoie sa faci curat cat este ziua de lunga. Dar nu te blama ca iti place, de cele mai multe ori, acest proces. Chiar daca unii detesta sa faca ordine.

Ordine in casa. De ce te pasioneaza?!

Chiar daca procesul poate fi anevoios, parca iti da o satisfactie aparte sa stii ca totul este curat si ordonat. Te poti relaxa dupa bunul plac intr-o casa curata si primitoare. Iar daca pana acuma priveai cu reticenta acest proces, ar fi momentul sa schimbi acest aspect.

Ordine in casa. De ce este importanta?

 

1. Mediul te afecteaza. Poate ca nu stiai, dar dezordinea iti poate afecta serios starea de spirit. Nu este nicio gluma. Cercetarile arata ca oamenii care stau in dezordine sunt mai anxiosi si uneori chiar depresivi. Si este normal sa fie asa. Cum sa fii entuziast, cand stii ca vii intr-o casa dezordonata? Cu cat va fi mai ordine in casa, cu atat te vei simti mai bine. Vei vedea ca iti va placea mai mult acasa.

2. Controlul. Da, mintea noastra are tendinta de a fi in control. Asa ca un mediu dezordonat afecteaza serios psihicul uman. Haosul nu este inteles de minte, care produce anxietate in aceasta situatie. Tine ordine in casa, iar mintea ta isi va gasi linistea.

 

Ordine in casa – de ce este bine sa faci curat constant

3. Curatenia este un proces constant. Din pacate, ar zice unii. Asadar, ar fi mai util ca de acum incolo sa tranformi acest proces intr-un adevarat ritual. Nu de alta, dar chiar asta reprezinta. In special daca iti impui sa-l privesti asa. Lasa lenea la o parte si aranjeaza-ti casa in cel mai frumos mod posibil. Chiar si 30 de minute pe saptamana, alocate in acest sens, pot fi foarte utile. Si relaxante!

4. Siguranta. Mediile haotice si dezorganizate tind sa-i faca pe oameni sa se simta inconfortabil. Cu cat este mai curata casa ta, cu atat te vei simti mai impacata cu tine insati. Este exact asa cum banuiai, curatenia poate fi eliberatoare.

5. Mai sunt si exceptii…Daca nici pana acum nu ai descoperit „frumusetea” de a face ordine in casa, nu este nimic. Mai sunt si acele exceptii de la regula. In special acele persoane care sunt foarte detasate sau spontane, urasc sa faca curat! Si este de inteles, nu este in natura lor sa fie organizate. Curatenia este o caracteristica a celor orientati la detalii, care adora ca totul sa fie in ordine in viata lor.

Ordine in casa – fa acest lucru pentru tine!

Nu pentru vecini sau eventualii musafiri. Cel mai bine este sa iti dedici acest timp tie, nu altora. Asa ca, de fiecare data cand ti-e greu sa te apuci de curatenie, gandeste-te ca, de fapt, este o terapie.

Nu uita sa faci cat mai multe lucruri pentru tine si starea ta de spirit. Chiar nu conteaza daca cei din jur par sa te aprobe sau nu. Mentine un mediu placut si confortabil in casa ta si nu uita ca este ca templul tau, de fapt.

 

4.5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *