Numarul de calorii zilnic pentru a slabi

Poate ca si tu te-ai intrebat care este numarul de calorii zilnic recomandat pentru a slabi, in special ca exista foarte multe dileme in acest sens. Unii stau si le numara cat este ziua de lunga, altii se gandesc sa cumpere doar alimente dietetice. Iar alte persoane renunta la acest stres, tocmai pentru ca este prea complicat!

Numarul de calorii zilnic pentru a slabi? Cat ar fi recomandat sa mancam? Te-ai saturat de aceasta eterna discutie care pare sa nu ajunga la niciun consens? Ei bine, te vom invata un mod de calcul facil, asa ca vei scapa de batai de cap, pe viitor. Este vorba despre ecuatia Harris-Benedict.

Asadar, astazi ne vom ocupa putin si de matematica, dar nu te speria prea tare. Iti vom da formula exacta, pentru a nu avea batai de cap. Asa ca nu conteaza daca calculele nu sunt punctul tau forte!

Numarul de calorii zilnic pentru a slabi – iata cum vei sti cat trebuie sa mananci

Ei bine, haide sa trecem la calcule. Iata si formula exacta: 655 + (9,5 x Greutatea in kg) + (1,8 x inaltime in cm) – (4,7 x varsta in ani). In acest fel vei obtine rata metabolismului tau bazal, asa ca vei sti cat trebuie sa mananci zilnic.

Nu de alta, dar numarul de calorii zilnic pentru a slabi poate varia, asa ca este chiar necesar sa te bazezi pe o formula. Iti va fi mult mai usor asa, garantat!

Cat de activa esti?

Acest aspect este iarasi foarte important, pentru ca va trebui sa mai faci o inmultire, la final. Asadar, gradul de activitate este de:

– 1,4 daca este sedentara
– 1,5 daca mergi la birou si mai faci si cateva exercitii fizice
– 1,6 daca munca ta este si fizica plus activitatile sportive pe care le faci pe cont propriu

Acum este momentul sa inmultesti acest coeficient – gradul de activitate – cu rezultatul de la metabolismul bazal, calculat mai devreme. In fiecare zi poate varia acest numar, in functie de gradul tau de activitate. Tine cont daca a fost o zi in care ai fost sedentara sau ai facut multa miscare. In general stii de dimineata cam cat de activa va fi ziua ta, asa ca fii atenta cand faci inmultirea cu pricina.

Numarul de calorii zilnic pentru a slabi variaza

De exemplu, daca vrei sa slabesti mai scade vreo cateva sute, in special daca suma obtinuta este prea mare. In general pentru a slabi nu ar trebui sa consumi mai mult de 1500- 1700 de calorii pe zi. Chiar mai putin, in unele cazuri.

Desigur ca ar trebui sa urmezi o dieta sanatoasa, care sa sustina procesul de slabire. Altfel ar putea fi complicat. Nu uita sa faci sport zilnic, te va ajuta enorm in aceasta situatie, vei vedea.

Este foarte important sa stim care este numarul de calorii pe care ar trebui sa-l consumam zilnic, pentru a ne usura munca. Tocmai de aceea ti-am oferit aceasta formula facila.

 

4.75/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *