Activitati fizice care ard caloriile

Poate ca stii si tu ca exista multe activitati fizice care ard caloriile, asa ca nu este o scuza daca nu ai timp sa mergi la sala de sport. Poti face o gramada de alte lucruri pentru a te mentine in forma sau a slabi. Tine doar de tine sa iti dai putin interesul si sa prioritizezi aceste activitati.

Intr-o lume din ce in ce mai sedentara, este cazul sa treci la actiune, la propriu. Nu doar pentru ca grasimea creeaza un aspect inestetic. Ci pentru ca nu este sanatos, iar starea ta fizica ar putea fi afectata, in timp.

In caz ca nu stiai, boli precum cancerul, diabetul si chiar hemoroizii apar si pe fondul inactivitatii. Tocmai de aceea este indicat sa incepi sa te misti cat mai mult. Corpul nostru este creat pentru miscare, asa ca nu omite acest aspect.

Printre acele activitati fizice care ard caloriile se numara cele cotidiene, pe care nu prea le bagi in seama. Cum ar fi plimbarile lungi si dese. Chiar si atunci vei arde destule calorii, plus ca inima ta va fi mai sanatoasa si puternica.

Activitati fizice care ard caloriile – eficiente si usoare

1. Fii mai activ la locul de munca. Ai observat cate ore stam jos la serviciu, fara sa facem nici macar o pauza de 5 minute? Desigur, este indicat sa fii constiincios si sa iti faci bine treaba, dar nu in detrimentul sanatatii tale. Studiile arata ca persoanele obeze stau jos cu pana la 3 ore mai mult decat restul. Specialistii recomanda sa ii urmaresti pe colegii tai care au obiceiuri sanatoase si sa preiei acest comportament. Este bine sa fii proactiv si intelept, iar colegii tai care sunt sanatosi si supli sigur au mai multa grija de ei. Urca scarile in loc sa iei liftul sau fa cateva exercitii de streching, chiar si la birou.

2. Nu uita cat de importanta este odihna. Este bine sa respecti cele 7-8 ore de somn pe noapte, altfel ai putea avea un metabolism mai incet. Poate ca pare incredibil, dar cand dormi arzi calorii! De asemenea, oamenii odihniti au tendinta de a manca mai putin. Cand te uiti la televizor renunta la gustari, sucuri, bere, etc. Mai bine cauta cateva exercitii fizice pe care le poti face stand jos.

3. Joaca-te cu cei mici. Daca ai copii, nepoti, frati mici, etc poti profita. Printre acele activitati fizice care ard caloriile este si alergatul dupa copii si alte activitati similare. S-ar putea sa dai jos cateva kilograme daca te vei implica in joaca celor mici.

4. Ocupa-te de activitatile din casa. Ce ar sa faci chiar tu o curatenie generala, in loc sa chemi o menajera? Poate fi distractiv si chiar s-ar putea sa iti placa. Plus ca vei face multa miscare si ce crezi? Vei arde acele calorii care nu prea vor sa plece. Asa ca apuca-te de maturat, dat cu aspiratorul, spalat podele si geamuri, etc. Profita de toate momentele in care poti face sport.

5. Iesi mai des. Cauta sa te plimbi in parc, sa iesi la un ceai cu prietenele sau sa mergi la o petrecere cu partenerul. In acest fel vei fi activa, in loc sa stai jos toata seara, uitandu-te la un film. Nu lasa stresul cotidian si alte griji sa te faca sa uiti sa te distrezi.

Activitati fizice care ard caloriile – incepe acum!

Cel mai bine ar fi sa nu mai amani si sa incepi sa faci mai mult sport, in fiecare zi. La inceput s-ar putea sa fie putin mai greu, dar in timp vei reusi sa te mobilizezi.

Daca tot te apuci de sport, ai grija si la nutritie. Chiar daca nu tii o dieta anume, incearca sa mananci mai sanatos, iar totul se va schimba. Vei vedea ca te vei simti mult mai bine, din toate punctele de vedere si probabil ca vei slabi cateva kilograme bune.

Nu este nici pe departe asa de greu sa ai o viata sanatoasa, este nevoie doar de putina disciplina si incredere. Va presupune un efort din partea ta, dar in cele din urma iti vei da seama ca ai luat decizia corecta. Succes!

 

5/5 (5)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *