Efectele SECRETE ale celor 30 de minute de sport pe zi

Poate ca ai mai auzit ca 30 de minute de sport pe zi pot face minuni. Chiar asa este, in special daca ai grija de tine si nu te rezumi doar la exercitiile sportive.

Nu este un secret pentru nimeni ca cine se mentine in forma are grija si la alimentatie. Nu se poate una fara cealalta, asa ca astazi vom afla mai multe despre acest subiect.

Evident ca cele 30 de minute de sport pe zi sunt mai mult decat necesare pentru sanatatea organismului. Totodata, pot face minuni si atunci cand vorbim despre silueta. In special daca vei alege sa practici si exercitii de tip cardio si tonifiere. Pentru ca o plimbare pe jos nu iti poate aduce toate aceste beneficii, asa cum era de asteptat.

Dar oricum ar fi, alege sa faci miscare zilnic, chiar daca nu faci exercitii grele.

30 de minute de sport pe zi – de ce sa NU le omiti?

Pentru ca vei afecta starea de sanatate si psihicul, in acest mod. Da, ai citit bine, oamenii care nu fac miscare tind sa fie depresivi si sedentari. Nu au prea multe pasiuni si prefera sa petreaca timpul liber in fata televizorului. Desigur ca nu este interzis sa te uiti la un film…Dar cand este singurul lucru pe care il faci…s-ar putea sa fie o problema.

Spune nu sedentarismului, care poate ucide vieti. Sunt mai multe studii care arata ca cei care nu fac deloc miscare risca sa se imbolnaveasca din pricina afectiunilor cronice.

Vorbim despre cancer, diabet sau boli cardiovasculare. Asa ca nu este de gluma, mergi pe jos cat mai des si alege un sport care-ti face placere. Pe acela il poti practica ori de cate ori vrei sa te relaxezi, de exemplu.

Cum sa eviti sedentarismul. Incepe cu pasi mici

In primul rand, un lucru trebuie inteles foarte bine. Conform specialistilor, chiar daca faci sport dupa ce stai o zi intreaga la birou, tot nu este ideal. In sensul ca nu se vor anula acele ore in care nu te-ai miscat de la birou. Este recomandat sa ne ridicam o data la 30 de minute si sa mergem sa ne luam apa, la toaleta, etc.

Stim ca poate parea ciudat in special daca ceilalti nu o fac, dar tine minte ca sanatatea este pe primul loc. Plus ca poti fi tu “liderul” acestei idei, ajutandu-i si pe restul sa constientizeze…mai multe despre evitarea sedentarismului aici >>>

30 de minute de sport pe zi – care sunt acele efecte secrete?

In primul rand, te vei simti mult mai bine in pielea ta, mai mult ca sigur. Starea de spirit va fi una imbunatatita, iar creativitatea va fi la cote maxime.

Da, am putea spune ca acesta este unul dintre efectele secrete, despre care nimeni nu vorbeste sau nu stie. Doar 30 de minute de sport pe zi te vor ajuta sa fii mai creativa ca oricand. Chiar si activitatile simple, cum ar fi plimbarile, mersul pe jos, etc vor avea efectul scontat.

Studiile arata ca cei care fac miscare reusesc sa gaseasca solutii pentru rezolvarea problemelor intr-un timp mult mai scurt, comparativ cu sedentarii. Un studiu american a aratat si cei care care fac miscare sunt mai rapizi in gandire si se descurca mai usor, in fata provocarilor.

Daca vei completa cu o dieta inteleapta, in care vei consuma fructe si legume proaspete, nuci, peste, ulei de masline si faina integrala, lucrurile vor sta si mai bine.

Evita produsele de patiserie, carnea procesata, fast-food-ul si da o sansa salatelor simple, dar nutritive. Vei remarca in ce mod se va schimba silueta, dar si starea ta de spirit!

5/5 (6)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *