Sucul de ceapa – o minune pentru parul tau

Poate ca nu stiai, dar sucul de ceapa poate face minuni pentru podoaba ta capilara, asa ca astazi vei invata exact ce trebuie sa faci, pentru a beneficia de aceste proprietati remarcabile.

Ei bine, poate ca la inceput nu prea te va entuziasma ideea si te vei gandi ca acest suc va mirosi groaznic, iar parul tau va fi afectat. Nu este chiar asa, mirosul puternic poate fi anihilat dupa spalare, asa ca te vei putea bucura in voie de efectele sale.

Ceapa aduce multe beneficii sanatatii, datorita proprietatilor sale antiinflamatoare, antiseptice si antibiotice, luptand cu succes impotriva bacteriilor si microbilor de orice fel. Asa ca nu te sfii sa o consumi mai des.

De asemenea, cei care sunt predispusi la diabet ar trebui sa o consume in mod frecvent, avand in vedere ca poate preveni aceasta maladie.

Dar acum vom folosi aceasta leguma pentru a avea un par mai frumos si sanatos.

 

Asa ca haide sa aflam cum ne poate ajuta sucul de ceapa, daca vrem sa avem o podoaba capilara de vis:

1. Ceapa si usturoi. Parca incepe sa sune din ce in ce mai rau, nu-i asa? Nu trebui sa gandesti asa, te vor ajuta mai mult decat crezi. Vei face un suc de ceapa si usturoi, iar pentru asta vei avea nevoie de: 4 cepe, 6 catei de usturoi si jumatate de pahar de apa. Pune totul in blender si mixeaza-le intens. Strecoara sucul obtinut si maseaza bine scalpul cu acest amestec. Lasa-l sa actioneze pentru jumatate de ora, apoi clateste cu sampon. Fa acest lucru cel putin de 3 ori pe saptamana, pentru a vedea efectele benefice.

2. Ceapa si ulei. Este perfect pentru cei care au probleme cu caderea parului sau au un par uscat. Ai nevoie de 2 cepe, 2 linguri de ulei de cocos si o lingura de ulei de masline. De asemenea, va trebui sa iti acoperi capul cu o casca sau cu o punga. Tot sucul de ceapa va sta si la baza acestei retete. Asa ca, curata 2 cepe si pune uleiul recomandat mai sus in blender. Amesteca-le bine apoi aplica-le pe par.

Maseaza bine radacinile parului pana observi ca amestecul intra in firul de par. Lasa-l sa actioneze 30-40 de minute, pune casca de dus sau o punga deasupra parului, pentru efecte mai bune. Dupa aceea clateste bine cu sampon si apa. Repeta aceasta procedura macar de 2 ori pe saptamana.

 

3. Ceapa si miere. Ideal pentru acele femei care au parul gras si vor sa scape de aceasta problema, in special pentru ca confera un aspect neingrijit. Vei vedea ca acest truc care include sucul de ceapa te va ajuta sa arati mai bine ca niciodata. Ce trebuie sa faci? Curata 2 cepe si pune-le in blender, alaturi de 3 linguri de miere. Pune acest amestec pe par si maseaza bine zona scalpului. Pune deasupra parului o casca de dus sau o punga, pentru a obtine cele mai bune rezultate. Se va face acest tratament de 2-3 ori pe saptamana, pret de 40 de minute.

4. Ceapa si sampon. Nu ar strica sa pui niste…ceapa chiar si in sampon! Poate ca suna ciudat, dar functioneaza de minune. Taie o ceapa fin si pune-o in sticla cu sampon. Lasa ingredientele sa se amestece timp de o saptamana. Dupa aceea foloseste samponul in mod obisnuit, dar lasa-l sa actioneze timp de 20 de minute, inainte de a clati. Fa acest lucru de 2 ori pe saptamana.

5. Ceapa si rom. Asa ca lasa cocktail-urile la o parte si pune o ceapa tocata marunt in 200 ml de rom. Lasa amestecul sa se omogenizeze si foloseste-l a doua zi, maseaza bine scalpul. Tine masca timp de 20 de minute si repeta procesul de cateva ori pe saptamana.

Sucul de ceapa – alterneaza mastile pentru cele mai bune rezultate!

Desigur ca nu ai cum sa folosesti toate mastile de mai sus, in doar o saptamana. Cel mai bine ar fi sa le alternezi si sa vezi cum poti obtine cele mai bune rezultate.

Tine minte ca de multe ori produsele naturale sunt mult mai eficiente decat cele scumpe si costisitoare. Acelea mai contin si o gramada de chimicale daunatoare, care nu vor face decat sa iti afecteze sanatatea, in timp.

Sucul de ceapa are si intrebuintari medicale, asa ca uimeste prin proprietatile sale, fiind mult mai eficient decat medicamentele sau mastile profesionale.

 

4.8/5 (35)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *