Cum sa realizezi un machiaj adaptat pentru sesiunile de antrenamente

Purtarea machiajului in timpul antrenamentelor fizice, mai ales daca vorbim despre cele cu intensitate ridicata, este un subiect controversat. Multi ar fi de acord ca nu este necesara, dar daca asta te face sa te simti mai increzatoare si confortabila in propria piele, trebuie sa gasesti cele mai potrivite tipuri de produse si modalitati de aplicare. 

Citeste sugestiile noastre ca sa inveti cum sa realizezi un machiaj lejer, dar rezistent, care vizeaza cele mai importante trasaturi ale fetei.

Iata ce produse trebuie sa folosesti ca sa obtii un makeup perfect adaptat pentru exercitiile fizice, care rezista cu succes transpiratiei si mentine un aspect impecabil pe tot parcursul sesiunii de antrenament.

Machiajul tenului

Baza ar trebui sa fie lejera si cremoasa, cu intentia de a uniformiza aspectul si textura, nu de a acoperi complet pielea. Asadar, se prefera produsele cu acoperire mica sau medie, precum o crema colorata cu SPF ori un CC cream. Daca scopul tau este doar sa diminuezi aspectul cearcanelor, aplica corectorul intr-un strat subtire, pentru a imbunatati vizual zona de sub ochi. 

De asemenea, ca sa eviti incarcarea tenului cu prea multe produse de machiaj, pudre si sprayuri de fixare, alege inainte de toate un primer care netezeste si matifiaza pielea. Astfel, vei pastra un aspect natural, iar machiajul are toate sansele sa reziste provocarilor.

Tot pentru ten, pastreaza in geanta de sala un spray hidratant pe care sa il pulverizezi la finalul antrenamentului pe fata si pe gat. Bucura-te de efectul sau de racorire si da machiajului un refresh binevenit.

Machiajul buzelor

Un look minimalist pune accentul pe hidratare, iar cand vine vorba de buze, uleiul sau balsamul hidratant nu trebuie sa lipseasca din kitul tau. Alternativ, alege un produs multifunctional, cremos, care poate fi folosit pe buze si pe pometi, pentru colorare si iluminare. In acest fel, reusesti sa creezi si o minima conturare la nivelul fetei, fara sa incarci tenul. 

O alta formula de luat in calcul cand te machiezi pentru antrenamente este cea a lip tint-ului. Textura sa apoasa ofera o culoare proaspata si naturala care se fixeaza pe buze si nu se transfera.

Machiajul ochilor

Cu siguranta nu este momentul sa etalezi un smokey eye intens sau un look foarte elaborat. Ultimul lucru pe care ti-l doresti in timpul unui antrenament este sa sfarsesti prin a-ti intinde linia de tus grafica sau fardul negru pe toata fata. 

In schimb, daca nu poti sa renunti la mascara si vrei sa ai genele lungi si definite inclusiv la sala, opteaza pentru un rimel rezistent la apa. Alege o formula confortabila si de lunga durata, care nu aglomereaza genele, rezista la transpiratie si garanteaza un machiaj perfect ce pune in evidenta ochii.

Machiajul sprancenelor

Aranjarea sprancenelor poate avea un impact major in aspectul general al fetei si este o metoda excelenta sa obtii un aspect ingrijit, fara efort, perfect pentru sala. Daca nu ai nevoie sa umpli golurile cu creion si fard, ai la indemana mascara sau gelul pentru sprancene care coloreaza si fixeaza firele. In plus, un astfel de produs este si extrem de usor de folosit.

Alege produse rezistente la apa si transpiratie, opteaza pentru o rutina minimalista si nu uita sa-ti protejezi pielea cu produse ce contin factor de protectie solara, mai ales daca planuiesti sa faci miscare in aer liber. Astfel, vei arata minunat la fiecare sesiune la sala de fitness, pe pista de atletism sau pe terenul de sport si te vei simti increzatoare, indiferent cat de intensa este activitatea fizica. Antrenamentele vor fi, cu atat mai mult, ocazii excelente pentru a-ti arata frumusetea si pentru a-ti imbunatati starea de spirit, cu un look impecabil care rezista oricarei provocari.

Sursa foto: unsplash.com

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *