Obiceiuri sanatoase ale oamenilor de succes

Aceste obiceiuri sanatoase ale oamenilor de succes te vor ajuta sa ai o viata mai buna, din toate punctele de vedere. Cu siguranta te-ai gandit si tu de multe ori cum reusesc anumite persoane sa obtina tot ceea ce isi doresc. Bineinteles ca au anumite practici utile, care te vor ajuta si pe tine. Aceste obiceiuri sanatoase ale oamenilor de succes s-ar putea sa nu ti se para iesite din comun, asa cum poate te astepti.

Este vorba, mai degraba, despre practicarea anumitor activitati menite sa te ajute sa ai o existenta mai sanatoasa si, de ce nu, mai fericita.

Traim vremuri in care sanatatea ar trebui sa fie pe primul loc, in special cea mentala. Pentru ca cei care au un psihic sanatos, vor avea si un organism puternic.

Obiceiuri sanatoase ale oamenilor de succes – nutritia ocupa un rol foarte important

Incepe prin a avea obiceiuri alimentare sanatoase, care te vor mentine in forma. Stiai ca cei care consuma mai putine grasimi saturate, carne si lactate au un psihic mai bun? Mancarea pe care o consumam este responsabila de starea noastra de spirit. Asa ca nu uita sa mananci fructe si legume , nuci si seminte, dar si grasimi nesaturate in fiecare zi.

Include in dieta ta fructele de padure, goji, broccoli, sparanghel, cartofi dulci, paste integrale, nuci, migdale, somon, iaurt grecesc, rosii cherry, etc. Aceste alimente te vor ajuta sa purifici organismul si sa-l intaresti, avand in vedere ca sunt mult mai sanatoase decat cele de factura animala. Macar de 2 ori pe saptamana tine post si bucura-te de o silueta de vis si o sanate de fier.

Cele mai sanatoase alimente verzi – ce sa adaugi pe lista de cumparaturi?

Varza kale. Poate ca ai auzit vorbindu-se despre ea, se gaseste mai greu la noi, dar merita sa cumperi atunci cand o descoperi. De ce? Pentru ca este una dintre cele mai nutritive “verzituri”. De asemenea, are efect antiinflamator, reduce stresul oxidativ si este un antioxidant puternic. Iar asta nu este tot. Sustine procesele de detoxifiere, are in jur de 45 de flavonoizi in compozitie si ajuta la mentinerea colesterolului “bun”. Contine si vitaminele A, C, K si B6, dar si calciu si magneziu…mai multe alimente verzi >>>

Obiceiuri sanatoase ale oamenilor de succes. Nu uita de activitatea sportiva!

Oamenii de succes au mare grija de trupul lor si stiu ca acesta nu se poate mentine fara…sport. Daca esti sedentara, ar trebui sa renunti cat mai repede la acest obicei nociv. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat ca sedentarismul este una dintre principalele cauze ale bolilor cronice. Vorbim despre cancer, diabet, obezitate morbida si multe altele.

Plimba-te zilnic, fa exercitii fizice macar de 2 ori pe saptamana cate 30 de minute, alearga, fa yoga sau orice alta activitate care iti place. Nu neglija sportul, in special ca te poate ajuta sa ai o stare de spirit mai buna. Si este exact ce avem nevoie in aceasta perioada.

Dormi cel putin 7 ore, este vital pentru sanatate. Multi neglijeaza somnul si nu considera ca este atat de important. Putini oameni pot functiona corect fara cel putin 7 ore de somn, chiar si 8 sunt binevenite. Asa ca culca-te mai devreme, nu te uita la televizor chiar inainte de somn, mai bine asculta muzica relaxanta.

Vei vedea ca in acest mod calitatea somnului se va imbunatati, in timp. Un ceai de musetel este iarasi excelent inainte de somn.

Gaseste modalitati de a elimina stresul din viata ta, apeleaza la meditatie, pilates, yoga sau orice alte tehnici te atrag. Despre practica Tai Chi se pot spune multe, iar faptul ca te poate ajuta atat din punct de vedere fizic, dar si psihic este de-a dreptul minunat. Asa ca astazi vei intelege mai mult despre aceasta minunata tehnica, care se poate practica si in Romania.

Exista si profesori specializati, dar desigur ca poti invata si din tutorialele de pe internet. Cel mai bine ar fi totusi sa inveti direct de la un profesor!

Specialistii de la Harvard Medical School o descriu ca fiind “meditatie in miscare” sau “medicamentatie in miscare”…mai multe despre Tai Chi aici >>>

Obiceiuri sanatoase ale oamenilor de succes. Pune accent pe relatiile fericite

Sunt cele mai importante. Asa ca ai grija sa te inconjori cu oameni de calitate, care te incanta si cu care poti stabili relatii armonioase, indiferent de natura acestora.

Nu-ti neglija prietenii si bucura-te mai des compania acestora, merita din plin. Studiile arata ca cei care au grija de relatiile lor sunt mai fericiti si impliniti.

Nu uita sa urmezi aceste obiceiuri ale oamenilor de succes si ofera-ti o viata mai armonioasa!

5/5 (2)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *