Alimente care te calmeaza. Stiai?

S-ar putea ca lista cu aceste alimente care te calmeaza sa fie o surpriza pentru tine. Dar din fericire exista si mancaruri care te pot ajuta sa ai o stare de spirit mai buna.

Ba mai mult decat atat, alimentatia si rolul acesteia este recunoscuta si de catre medicii psihologi, care recomanda o dieta mai pura. Evident ca aceste alimente care te calmeaza fac parte din seria celor sanatoase si eficiente, atunci cand vorbim despre buna functionare a organismului.

O stare de sanatate optima este ceea ce conteaza, tocmai de aceea ar trebui sa incepem sa avem grija de noi. Invata ca atunci cand mergi la cumparaturi sa alegi ceea ce este mai bun pentru tine!

Alimente care te calmeaza – alege intelept

In primul rand fructele ar trebui sa fie in lista ta. In special bananele, acestea au proprietati calmante si chiar de inducere a somnului. Tocmai de aceea sunt recomandate si celor care se lupta cu insomniile. Bananele contin magneziu si potasiu. Aceste minerale ajuta in procesul de relaxare si incurajeaza somnul. Au si capacitatea de a te elibera de efectele nocive ale stresului.

Somonul contine Omega-3, ceea ce probabil ai aflat deja. Putina lume stie insa ca acesti acizi grasi nesaturati sunt esentiali pentru o stare de bine. Asa ca tensiunea arteriala va fi tinuta sub „control” ceea ce va duce si la o sanatate optima. Tonul, macroul si sardinele contin la randul lor Omega-3, asa ca include-le mai des in dieta de zi cu zi.

Spanacul este unul dintre cele mai eficiente alimente pentru cei care se lupta cu stresul. Din fericire, il poti servi rapid in salate sau smoothie-uri. Asa ca nu iti face probleme daca nu ai timp sa-l gatesti. Oricum in starea sa naturala este cel mai eficient. De asemenea, spanacul este bogat in Vitamina A, asadar reduce riscul aparitiei pielii uscate si a parului uscat, casant si lipsit de stralucire.

Vitamina C este o alta vitamina continuta de spanac, aceasta ajutand la productia de colagen. Specialistii recomanda sa mananci spanac pentru o piele tanara si sanatoasa.

Alimente care te calmeaza – oua, nuci si fructe de padure

Ouale sunt excelente surse de proteine si energie, in special daca le consumi la micul dejun – omleta sau fierte. Cele prajite sunt mai putin recomandate, avand in vedere ca aceasta metoda de gatire nu este tocmai una sanatoasa. Desigur ca poti folosi o tigaie antiaderenta daca iti doresti oua ochiuri.

Ouale mai au si rolul de a preveni bolile de inima, asigurand acele grasimi sanatoase de care are nevoie organismul.

IMPORTANT! Acest aliment contine si acizi grasi omega, pe care ii gasim si in: peste, mango, avocado, etc.

Oua in apa sau oua romanesti. Vei fierbe apa intr-un vas mai mare, dar fara sa o lasi sa clocoteasca. Atunci vei sparge si un ou pe care il vei pune intr-o ceasca. Scufunda ceasca (cu oul in ea) incet in apa care incepe sa fiarba. Vei observa ca imediat oul va fi gatit, iar galbenusul nu trebuie fiert prea mult. Serveste un ou ochi sanatos, fara ulei, va merge de minune cu o salata de cruditati…vezi cum sa gatesti ouale in mod sanatos aici >>>

Nucile, caju si migdalele sunt recomandate pentru creier, in special ca sunt bogate in zinc, dar si in vitamina E si B. Evident ca cele mai eficiente sunt cele nesarate si neprajite, asa ca asigura-te ca le consumi mai des.

Sunt perfecte la gustarile dintre mese, chiar si pentru cele dintre voi care tin dieta de slabire.

Fructele de padure sunt bogate in antioxidanti, vitamina C si au putine calorii. Te vor ajuta sa-ti induci o stare de bine, de fiecare data cand ai nevoie!

4.86/5 (29)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *