Deficitul caloric – cum il putem crea pentru a slabi?

Despre deficitul caloric cu siguranta ai mai auzit vorbindu-se, in special daca esti interesata sa pierzi cateva kilograme. Cu alte cuvinte, vorbim despre singura metoda prin care poti slabi – aceea de a reduce numarul de calorii. Exact asa cum arata si termenii, deficitul caloric reprezinta o maniera prin care tu consumi un numar mai mic de calorii, fata de obicei.

Pentru cei mai multi dintre noi, nu este necesar sa reducem cu mai mult de 400 sau 500 de calorii numarul zilnic, pentru a slabi in greutate cu succes. Desigur, nu este suficient doar sa reduci caloriile, este indicat sa mananci alimente sanatoase, nutritive, pline de vitamine si minerale.

Doar in acest mod organismul se va rearanja, in sensul ca va arde din grasimile in plus, creand o sanatate si o silueta demne de invidiat. Dar, pana la a ne alege dieta si alimentatia ideala pentru a slabi, ar fi bine sa intelegem ce inseamna un numar mai scazut de calorii.

Deficitul caloric – cu ce sa incepi pentru a slabi repede si sanatos?

Primul pas este acela de a intelege ca disciplina va lua loc haosului. Vei inceta cu mesele haotice, gustarile inopinate si alte obiceiuri similare. Iti vei cumpara un cantar alimentar, pentru ca este absolut necesar, in special in prima parte a dietei. Cu timpul, vei sti din ochi cam cat cantareste fiecare aliment, ingredient, etc si numarul de calorii aferent. Dar nu si la inceput! Pana cand creierul va memora aceste cantitati si le vei cunoaste din ochi, va mai dura putin.

Deci, dupa ce ti-ai cumparat cantarul, incepe prin a arunca toate alimentele procesate, semipreparate, dulciuri, sucuri carbogazoase, snacksuri, etc. Cu siguranta ai inteles ideea. De asemenea, de acum incolo vei cumpara doar paste si orez integrale, eficiente in dietele sanatoase (nu doar de slabire).

Dupa aceea, mergi si cumpara fructe, legume proaspete, salata verde, seminte, nuci nesarate si neprajite, carne si branzeturi slabe si oua ecologice ( de fapt, si carnea si branza este indicat sa le cumperi de la micii producatori).

Dupa aceea, vei cauta echivalentele alimentelor cu ajutorul internetului, pentru a sti exact cat mananci intr-o zi. De exemplu, daca vrei sa iti pregatesti un pui la gratar cu o garnitura de orez brun, cauta sa vezi cate calorii au la suta de grame, pentru ca tu sa ramai in parametrii.

Deficitul caloric – cum sa creezi deficit caloric?

Stim ca probabil ca acum ti se pare complicat si nu stii exact cu ce sa incepi. Desigur ca in timp lucrurile vor deveni mult mai facile. Cu ajutorul echivalentelor de calorii pe care le poti gasi rapid, calculeaza astfel incat o masa sa nu aiba mai mult de 400 de calorii. Evident ca iti poti crea meniul dupa bunul plac, atat timp cat respecti numarul caloric si alegi alimente calitative. Apropo, mancarea va fi gatita de tine, fara exceptii!

Cei de la restaurante au obiceiul de a pune mai mult ulei sau grasimi decat este cazul, asa ca nu ajungi niciunde in acest fel. Desigur, poti sa faci cate o exceptie din cand in cand, dar nu exagera.

Daca nu ai timp, gateste pentru 2 zile, nu este niciun fel de problema. De asemenea, micul dejun indicat este de regula compus din cereale sau avocado cu paine prajita, asa ca nu iti va da prea multe batai de cap.

MENIU ORIENTATIV:

Mic dejun – fulgi de ovaz, seminte de chia, lapte vegetal (pe care le lasi la hidratat de seara), cateva afine, o lingurita de unt de arahide
Gustare – 10 migdale
Pranz – mancare de spanac si o felie de pui la gratar
Gustare – 5 capsuni
Cina – paste integrale cu legume si somon

Evident, iti vei calcula ingredientele astfel incat sa nu depaseasca in total acele 400-450 de calorii despre care vorbeam. Daca ti se pare prea complicat, poti cauta idei de meniuri si pe internet, care sa respecte parametrii celor 1600 de calorii pe care le vei consuma pe zi. Desigur, daca vrei sa slabesti mai mult si mai repede, este bine sa nu consumi mai mult de 1400 de calorii pe zi.

Nu uita sa bei 2 litri de apa pe zi (si ceaiurile de plante si fructe neindulcite sunt bune), sa faci sport sustinut de cel putin 3 ori pe saptamana si miscare in fiecare zi. Succes!

5/5 (4)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *