Cum sa slabesti dupa ce ai nascut

De abia astepti sa dai jos kilogramele in plus imediat dupa ce ai nascut? Daca esti in cautarea unei solutii de lunga durata – si doresti sa te simti bine in timp ce slabesi – atunci citeste in continuare.

Slabeste dupa ce ai nascut

Este greu sa revii la dimensiunile de dinainte de a fi nascut. Pentru multe femei, sarcina determina schimbari permanente asupra fizicului:

  • Exces de grasime in zona abdominala
  • Solduri mai rotunde
1. Nu incepe dieta imediat dupa ce ai nascut

Corpul tau are nevoie de a se reface dupa nastere, de aceea inceperea dietei imediat dupa nastere nu este o idee buna. Asteapta aproximativ 6 saptamani si doar apoi, numara caloriile pe care le consumi.

Daca alaptezi, specialistii recomanda sa astepti minim 2 luni pana sa incepi dieta de slabit. Inceperea prea timpurie a dietei poate avea efecte daunatoare asupra sanatatii tale. Organismul mamei are nevoie de timp pentru a se recupera dupa nastere.

2. Fa miscare

Chiar daca inainte de sarcina nu obisnuiai sa faci miscare in mod regulat, acum este momentul sa schimbi acest lucru. Pentru a slabi eficient si pentru ca schimbarile pozitive sa dureze, este nevoie sa te bucuri de exercitiile regulate combinate cu o dieta echilibrata.

In timp ce o dieta echilibrata asigura reducerea depozitelor de grasime, exercitiile fizice asigura sculptarea muschilor. Aceste doua metode combinate duc la un corp de invidiat.

Cel mai apreciat sfat oferit de specialisti este sa reduci cantitatea de mancare pe care o consumi sis a devii din ce in ce mai activa.

Sfat: fa miscare in timp ce plimbi copilul in parc. Va puteti bucura impreuna de plimbare si aer curat.

3. Slabeste gradual

Nu incepe o dieta stricta. Femeile au nevoie de minimum 1200 de calorii pe zi pentru a fi sanatoase si intre 1500-2200 calorii pentru a fi energice.

Stiai ca schimbarile temperamentale pot fi cauzate de dieta? Daca nu consumi minim 1500 calorii pe zi, atunci risti sa te simti nervoasa, iritata, stresata, obosita.

4. Slabeste gradual!

O dieta stricta poate determina o acumulare de toxine care trec in sange ca mai apoi sa treaca in laptele matern, contaminandu-l.

Trebuie sa slabesti maxim 500 grame pe saptamana pentru a nu risca contaminarea laptelui cu toxine.

5. Renunta la gustari

Renunta la gustari, dar nu la mesele principaleDaca doresti sa slabesti sanatos, atunci sa nu sari peste nici o masa principala. Poate suna bizar ca trebuie sa mananci daca vrei sa slabesti, dar daca nu mananci corect, atunci te vei simti obosita. Cel mai probabil vei cauta sa mananci altceva in timpul zilei, gustari precum prajituri sau chipsuri care vor duce la ingrasare.

6. Mananca micul dejun.

Studiile arata ca micul dejun te ajuta sa te simti in forma si plina de energie peste zi. Micul dejun, oricat de sumar ar fi, previne senzatia de oboseala si apatie si te ajuta sa te mentii in forma. Secretul? Mananca incet, savureaza-l si vei observa ca te simti satula, mancand mai putin. Acest lucru te ajuta sa slabesti.

7. Fructe si legume

Consuma fructe si legume. Acestea iti vor ajuta organismul sa lupte impotriva anemiilor si te vor ajuta sa iti recastigi silueta.

8. Evita grasimea

Grasimea contine de 2 ori mai multe calorii decat carbohidratii sau proteinele. Evita sa mananci grasimea de pe carne, foloseste avocado in loc de unt si opteaza pentru laptele si branzeturile dietetice.

9. Apa

Un alt asa-zis secret este sa nu bei sucuri, ci apa. Sucurile contin zahar adaugat, caramel si alte ingrediente care nu te vor ajuta sa iti recastigi silueta de invidiat.

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *