Zile fara stres. Ce poti face pentru o viata mai linistita

Cu totii aspiram la zile fara stres, in care sa ne bucuram mai mult de viata. Tocmai de aceea astazi am pregatit cateva modalitati simple, care sigur iti vor veni in ajutor.

De acum incolo, tot ceea ce trebuie sa faci pentru a avea zile fara stres este sa aplici cateva idei simple de viata. Acestea cu siguranta te vor ajuta sa ai o viata mai frumoasa, luminoasa si semnificativa.

Despre ce schimbari este vorba? Desigur ca vorbim desprea anumite obiceiuri mici, dar care pot face diferenta in viata de zi cu zi. Este momentul sa ne eliberam de stresul cotidian, in special ca acesta este raspunzator de foarte multe boli. De multe ori ne agitam din pricina unor conflicte minore, ceea ce nu face decat sa ne scurteze viata si sa ne faca mai nefericiti.

Haide sa vedem despre ce este vorba.

Zile fara stres – cum putem avea o viata mai frumoasa?

Nu te mai supera pentru lucrurile mici. Te-ai certat cu un coleg? Nu ai reusit termini la timp o sarcina? Nu are niciun sens sa iti strici toata ziua, gandindu-te la asta. De fiecare data cand te gandesti prea mult la astfel de situatii, repeta in minte „mantra”: schimba gandul! Si gandeste-te la ceva placut, care sa iti schimbe total dispozitia.

De asemenea, fa-ti un obicei din a te trezi mai devreme si bucura-te de timpul tau. Savureaza cafeaua preferata, asculta o melodie care iti place sau bucura-te de micul dejun preferat.

Nu te mai stresa pentru a retine toate detaliile. Noteaza-ti lucrurile pe o foaie sau in telefon. Cel mai bine este sa ai o lista cu principalele taskuri pe care le ai de indeplinit, poti vedea acea lista inca de la inceputul zilei. O maniera facila si la indemana oricui de a te elibera de stres…si griji!

Zile fara stres. Stii ca exista cuvantul „nu”?

Te-ai gandit ca nu este cazul sa le faci tuturor pe plac? Chiar nu este obligatoriu sa spui mereu DA, cand in vocabular exista si cuvantul NU…Ei bine, de acum incolo nu mai face lucruri care nu iti fac placere, doar pentru ca te roaga altii. Desigur, una este sa faci un favor unui prieten, dar cu totul alta este sa le faci treaba altora.

Asa ca invata sa-ti protejezi energia si bucura-te de mai mult timp liber.

De asemenea, invata sa ceri ajutor atunci cand situatia o impune. Nu mai incerca sa faci totul singura, pentru ca, asa cum arata si etimologia cuvantului, nu vei face decat sa te invarti in…cerc!

Este important sa inveti sa delegi lucrurile, iar in acest mod vei reusi sa te bucuri de mai mult timp liber.

De asemenea, rasfata-te mai des, iesi cu prietenii si invata sa te bucuri de momentul prezent, este cheia succesului.

Puterea prezentului – sau cum sa te bucuri mai mult de viata, in fiecare zi

Eckhart Tolle ne dezvaluie in cartile sale, deja celebre, ca ar trebui sa ne preocupe mai mult sa traim clipa de fata, indiferent de cum se prezinta aceasta. Esti trist? Nicio problema, accepta in primul rand acest gand si nu te opune lui. Esti fericit? Bucura-te de moment, dar fii constient ca si acesta este trecator…La fel ca intreaga viata.

In viziunea scriitorului, omenirea se afla intr-un punct critic, tocmai din cauza faptului ca nu conteneste sa isi faca griji incontinuu, pentru tot felul de lucruri. Desigur ca este important sa iti rezolvi problemele, dar oare ar trebui sa ne gandim non-stop la asta…mai multe despre puterea prezentului >>>

4.9/5 (10)

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *