Glicemia scazuta afecteaza…relatia de cuplu!

Poate ca nu te-ai fi asteptat ca glicemia scazuta sa aiba astfel de efecte secundare. Si este normal sa para ciudat, dar se pare ca exista studii care sustin aceasta idee. Iar cercetatorii americani au publicat un material elaborat in acest sens. Desigur ca inainte de a ajunge la aceste concluzii s-au efectuat mai multe teste.

Despre ce este vorba in acest material? De ce glicemia scazuta poate afecta chiar si relatiile de cuplu? Despre toate acestea vom discuta in cele ce urmeaza. Este bine sa fim la curent cu aceste concluzii interesant. In sensul in care glicemia pare sa fie raspunzatoare de multe lucruri la care nu ne-am fi gandit.

Haide sa descoperim impreuna mai multe.

Glicemia scazuta si relatia de cuplu – ce trebuie sa stii?

Asadar, nu este de gluma cu lipsa de zahar. Iar daca partenerul de viata tanjeste dupa ceva dulce, poate nu ar trebui sa-l opresti, de fiecare data. Nu de alta, dar studiile americanilor arata ca cei care au glicemia scazuta devin furiosi, iar certurile sunt favorizate.

Cercetarea publicata in National Academy of Sciences arata ca senzatia de foame si slabiciunea cauzata de lipsa de zahar pot duce la tot felul de conflicte, in relatia de cuplu. Asa ca data viitoare cand partenerul vrea o prajitura, gandeste-te de 2 ori inainte de a-l refuza.

Iar studiul a aratat ca unii oameni devin chiar violenti, atunci cand nu le este satisfacuta nevoia de zahar. Cercetarea americanilor este cat se poate de serioasa. Pentru a ajunge la aceste concluzii, expertii au studiat nu mai putin de 107 cupluri, pentru 3 saptamani.

Acestora le-a fost masurata glicemia in fiecare seara si s-a observat si comportamentul pe care il aveau.

Glicemia scazuta si furia fata de partener

Studiul a devenit si mai interesant in momentul in care fiecare participant a primit cate o papusa voodoo si ace. De fiecare data cand resimteau furie fata de partener, trebuia infipt un ac in papusa. Desigur ca acest lucru era facut in privat, la finalul zilei, in functie de cum a decurs totul. S-a observat ca cei care aveau glicemia scazuta infingeau mai multe ace si erau muuult mai suparati.

Chiar si cei care spuneau ca nu simt furie fata de partener demonstrau contrariul, conform testelor. Cercetatorii au mai observat ca cei care aveau glicemia scazuta aveau tendinta de a fi mult mai duri cu partenerii de viata. Chiar daca nu isi dadeau seama, pe moment.

Glicemia scazuta si creierul

De ce se intampla acest fenomen? Este simplu, creierul nostru functioneaza cu …glucoza. Da, adora zaharul si are nevoie de energie constanta. Asa ca nu incepeti o discutie importanta pe stomacul gol.

De asemenea, consumati mai multa ciocolata neagra, fructe si dulciuri sanatoase. Desigur, nu este o invitatie catre excese, ci doar spre echilibrare. Succes si nu uita sa-ti indulcesti partenerul, cu ceva sanatos!

Evaluarea acestui articol

Va rugam sa evaluati acest articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *